Suriye'deki devrimden nasibini almayan tek mülteci şehri Şanlıurfa

HTŞ öncülüğündeki silahlı güçlerin Şam’a girmesiyle Suriye’de Esad rejiminin devrildi. Dünyanın yakından takip ettiği gelişme sonrası Türkiye’de yaşayan binlerce Suriyeli vatanlarına geri dönmek için sınırlara akın etti. Ancak Türkiye’de en çok Suriyelinin yaşadığı kentlerden biri olan Şanlıurfa’da sınırlarda herhangi bir hareketlilik yok. İşte nedeni…

Suriye'deki devrimden nasibini almayan tek mülteci şehri Şanlıurfa

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
reklam alanı

27 Kasım'da Heyet Tahrir eş-Şam (HTŞ) liderliğindeki gruplar tarafından başlatılan operasyonlar, 12’nci gününde önemli bir dönüm noktasıyla sonuçlandı. Muhalif güçler, Suriye'nin başkenti Şam'a girerek, ülkede 1963'ten bu yana iktidarda olan Baas Partisi'nin 61 yıllık hâkimiyetini ve 53 yıldır süregelen Esad rejimini sona erdirdi.

Tüm dünyada yakından takip edilen bu gelişmenin ardından muhalifler tarafından Suriyelilere, "Dünyanın dört bir yanındaki Suriyelilere sesleniyoruz: Özgür bir Suriye devleti sizleri bekliyor. Ülkenize dönün" çağrısı yapıldı.

Bu çağrıyla beraber Dünya genelinde en çok Suriyeli mültecinin bulunduğu ülke olan Türkiye’de, binlerce Suriyeli sınırlara akın etmeye başladı. 

ŞANLIURFA SINIRINDA HAREKETLİLİK YOK 

Suriye’de yapılan bu devrimden nasibini alamayan tek şehir, Türkiye’de İstanbul ve Gaziantep’in ardından en çok Suriyeli mülteci barındıran Şanlıurfa oldu. Suriye sınırına 3 kapısı bulunana kentte henüz sınırlarda bir hareketlilik yok. 

Sınırlarda hareketlilik olmamasının ilk nedeni ise Tel Abyad'da geçiş olmaması. Akçakale Gümrük Kapısı karşısında bulunan Tel Abyad'dın çevresi hala PYD/YPG'nin kontrolünde olduğu için geçiş yok. 

Suriye'deki devrimden nasibini almayan tek mülteci şehri Şanlıurfa

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.