Şanlıurfa’da yüzlerce satranç ustası yetiştirecek: Piyonist Satranç Akademisi kapılarını açtı

Piyonist Satranç Akademisi, kentteki ilk satranç akademisi olarak kapılarını açtı. Akademinin kurucusu, satranç hakemliği ve antrenörlüğü deneyimine sahip, aynı zamanda satranç sporcusu olan Murat Gün, akademinin satranç öğrenmek isteyen ya da bu alanda kendini geliştirmek isteyen herkese hitap ettiğini söyledi. “Akademimizin temel hedefi, her yaştan ve seviyeden bireye kaliteli bir satranç eğitimi sunmak.” diyen Gün, ilerleyen dönemlerde çevrimiçi eğitim platformları ve seminerler de düzenlemeyi düşündüklerini sözlerine ekledi.

Şanlıurfa’da yüzlerce satranç ustası yetiştirecek: Piyonist Satranç Akademisi kapılarını açtı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
reklam alanı

Satranç, şüphesiz insanlığın icat ettiği en başarılı zeka ve strateji oyunlarından birisi.  Bu strateji temelli oyunu iyi oynamanın yolu da hiç şüphesiz ki zihinsel olarak aktif bir birey olmaktan geçiyor. Satranç oyunu esnasında, çalışan hafıza, akıcı zeka, dikkat, konsantrasyon, uzamsal konumlandırma, üst bilişsel beceriler gibi birtakım bilişsel beceriler ile bireyin bu süreçleri etkin olarak kullanabilme yeterlilikleri gelişiyor. Bu yeterlilik ve yetenekler ise aynı zamanda analitik başarının da eşlikçisi olabiliyor.

ŞANLIURFA’DA İLK AKADEMİ

Şanlıurfa’da da bu alanda bir ilk yaşandı. Kentte ilk satranç akademisi kapılarını açtı.

Satranç hakemliği ve antrenörlüğü deneyimine sahip, aynı zamanda satranç sporcusu olan  Piyonist Satranç Akademisi kurucusu Murat Gün, hedeflerini ve satrancın önemini Gazeteipekyol.com.tr’ye anlattı. 

Gün, satranç sporunun sadece bir oyun olmadığına vurgu yaparak, satranç sporunun bireyin kişisel gelişimine katkı sağlayan bir eğitim aracı olduğunu belirtti.

Bu sporun çocuklar üzerindeki etkisine de değinen Gün,” Bu spor özellikle çocuklarda analitik düşünme, sabır ve disiplin gibi beceriler kazandırmasına katkı sağlıyor. Ayrıca akademimizde satranç sporunun yetişkinler için zihinsel esneklik kazandırma, stres yönetimi ve hızlı düşünme gibi yetenekleri geliştirmesine katkı sağlamasını amaçlıyoruz” dedi.

GÜN: AKADEMİMİZİN TEMEL HEDEFİ KALİTELİ BİR SATRANÇ EĞİTİMİ SUNMAK

Satranç Akademisine katılacak kişiler için bir yaş veya seviye sınırlaması olmadığına dikkat çeken Akademi kurucusu Murat Gün, şunları kaydetti: 

“Akademimizin temel hedefi, her yaştan ve seviyeden bireye kaliteli bir satranç eğitimi sunmak. Çocuklardan yetişkinlere, hatta ileri yaş gruplarına kadar herkes için eğitim programlarımız bulunuyor. Satranç öğrenmek isteyen ya da kendini geliştirmek isteyen herkese hitap ediyoruz. Eğitimlerimiz, her yaş grubuna göre özel olarak hazırlanmış müfredatlarla destekleniyor. Yeni başlayanlar için temel satranç kurallarını ve temel stratejileri içeren eğitimlerimiz var. Orta seviyedeki oyuncular için açılış stratejileri, oyun ortası teknikleri ve son oyun planları üzerine yoğunlaşıyoruz. İleri seviyede ise turnuvalara hazırlık ve ileri düzey strateji çalışmaları yapıyoruz. Ayrıca her ay mini turnuvalar düzenleyerek öğrencilerimizin öğrendiklerini uygulayabileceği bir ortam oluşturuyoruz” 

“SATRANÇ CAMİASINDA TANINAN BİR MERKEZ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Gün, uzun vadede, satranç akademisini ulusal ve uluslararası satranç camiasında tanınan bir merkez haline getirmek istediklerini belirtti. 

“Ayrıca santranç akademisini kurma fikri uzun yıllardır ilgimi çeken ve beni her zaman heyecanlandıran bir spor akademisi oldu.” diyen Piyonist Satranç Akademisi kurucusu Gün, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Satranç, uzun yıllardan bu yana ilgimi çeken ve beni her zaman heyecanlandıran bir spor oldu. Bu sporun Hakemliğini, Antrenörlüğünü aynı zamanda sporculuğunuzda yapmaktayım. Satranç eğitiminin, çocukların ve yetişkinlerin düşünme, problem çözme ve strateji geliştirme yeteneklerine ne kadar büyük katkılar sunduğunu gözlemledim. Bu deneyimleri daha geniş kitlelerle paylaşmak ve satrancı daha fazla kişiye sevdirmek amacıyla ilerleyen dönemlerde çevrimiçi eğitim platformları ve seminerler de düzenlemeyi düşünüyoruz. Böylece, fiziksel olarak katılamayan bireylerin de bu olanaklardan faydalanmalarını sağlayacağız”.

 

 

Şanlıurfa’da yüzlerce satranç ustası yetiştirecek: Piyonist Satranç Akademisi kapılarını açtı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.