Şanlıurfa’da zabıta ekiplerinde zincir marketlere denetim

Harran Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki zincir marketler de başta olmak üzere, tüm marketlere kapsamlı denetimler gerçekleştirdi.

Şanlıurfa’da zabıta ekiplerinde zincir marketlere denetim

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz'un talimatıyla zabıta müdürlüğü ekipleri, zincir marketlerde denetimler gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde raflarda bulunan ürünlerin son kullanma tarihleri kontrol edilirken, raf ve kasa fiyatlarında değişiklik olup olmadığı denetlendi.  Yapılan denetimler sonucunda tespit edilen tarihi geçmiş ürünleri tutanak altına alan zabıta ekipleri, toplayarak imha edildi.

Tarihi geçmiş ürünlerin denetimlerinin yanı sıra reyondaki ürünlerin fiyatlarıyla kasa fiyatlarının karşılaştırmasını da yapan zabıta müdürlüğü ekipleri, etiket ile kasada fiyat farkı bulunan ürünleri satan marketler hakkında uyarılar yapıldı.

Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve halk sağlığının korunması noktasında bu tür denetimlerin sıkça yapılacağını dile getiren Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz: “Halkımızın sağlığı ve huzuru için gıda işletmelerine yönelik denetimlerimiz sıkı bir şekilde devam edecek. Halkımızın sağlığı ve huzuru bizim önceliğimiz. Bu anlamda sürekli sahada denetimler yapıyoruz. Yaptığımız bu denetimlerde, vatandaşlarımızın her hangi bir sıkıntı yaşamamaları için hem marketlerde ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol ediyoruz, hem de vatandaşlarımızın maddi yönden bir mağduriyet yaşaması adına ürünlerin kasa ve raf fiyatlarını karşılaştırarak kontrol ediyoruz. Zabıta ekiplerimiz, özellikle gıda ürünleri başta olmak üzere birçok ürün çeşidinde detaylı kontroller yapıyor. Bu denetimlerin amacı, ürünlerin etiketsiz satışını, fiyat uygunluğunu ve son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin raflarda yer almasını önlemektir. Belediye olarak, bu tür denetimlerle vatandaşlarımızın mağduriyetlerini engellemeyi ve güvenli alışveriş yapmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bu denetimlerimiz bundan sonra da periyodik olarak devam edecek. Bizim önceliğimiz halkımızın sağlığı” ifadelerinde bulundu.

Şanlıurfa’da zabıta ekiplerinde zincir marketlere denetim

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.