Şanlıurfa’da 15, Bodrum’da 1000 TL! Ustası tepkili: 1 kilo et ile 40 tane lahmacun yapılıyor

Bodrum’da geçen sene 600 TL'ye satılan lahmacunun tane fiyatı bu yıl 1000 liraya çıktı. Şanlıurfa’da esnafı ise lahmacunu 15 liradan satılıyor. Şanlıurfa'da çeyrek asırdır lahmacun yapan Mehmet Usta da bu duruma tepkili. Yüksek kiralar ve diğer maliyetler nedeniyle işletmelerin fiyatları artırmasını anlayabildiğini belirten Mehmet Usta, ancak bin liraya varan rakamların kabul edilemez olduğunu söyledi. Mehmet Usta aynı lezzette ve tazelikte lahmacunu 15 liraya sattığını söyledi.

Şanlıurfa’da 15, Bodrum’da 1000 TL! Ustası tepkili: 1 kilo et ile 40 tane lahmacun yapılıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bodrum'da yaz sezonu başladı ve turistler akın akın tatil beldelerine akıyor.

Fakat bu yıl tatilcileri şaşırtan bir durum var, Lahmacun fiyatları. Bodrum'da lüks bir yiyeceğe dönüşen lahmacun, 100 TL ile 1000 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. 

Bu fiyatlar, Şanlıurfa'da lahmacun satan esnaflar için bile dudak uçuklatıcı.

Eyyübiye ilçesi tarihi çarşılar bölgesinde lahmacun yapıp satan Mehmet Salih Memek, 60 yıldır babadan devraldığı lahmacun dükkanında Şanlıurfa'nın lezzetini sunmaya devam ediyor.

Gazete İpekyol’a konuşan Memek, 1 kilo et ile 40 tane lahmacun yapılabildiğini belirterek Bodrum'daki fahiş fiyatlara da tepki gösterdi.

Memek, Esnaf ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Mehmet Usta, lahmacunun lezzetini en iyi şekilde müşterilerine sunmak için özenle hazırlıyor. Salça, isot, soğan ve etten oluşan sade harcıyla öne çıkan lahmacunlar, uygun fiyatlarıyla da takdir topluyor.

MEMEK: FAKİR FUKARA BURADAN SEBEPLENİYOR

Memek, lahmacunun lezzetini en iyi şekilde müşterilerine sunmak için özenle hazırladıklarını ve baharat kullanmadıklarını kaydederek, şöyle konuştu:

”Ben babadan oğula geçen ve 60 yıldır aynı yerde lahmacun satıyoruz. Esnafa hitap ediyorum sürüm verdiği için lahmacunu ucuza veriyorum. Fakir fukara buradan sebepleniyor, bizimkinin kayması bir eksiktir, yağlıdır. Lahmacunun lezzetlisi olanda yağlı olandır.  Salça, isot, soğan, et, lahmacuna içine koyuluyor, bizim lahmacun içine baharat katmıyoruz çünkü baharat lahmacunun dadını öldürür. “

BİR KİLO ET İLE 40 LAHMACUN YAPILIYOR

Memek, Bodrum'daki yüksek fiyatları eleştirdi. Bodrum'daki bazı işletmelerin yüksek kira ve diğer maliyetler nedeniyle fiyatları artırması anlaşılabilir olsa da, bin liraya varan rakamların anlam verilemez derecede abartılı olduğunu belirten Memek, şunları kaydetti:

“Bazı yerlerin kira maddiyetleri gibi nedenlerle fiyatları yüksek olabilir.  Ama 2 bin gibi rakamlar çok abartılı, 1 kilo et ile 40 tane lahmacun yapılıyor. En fazla eti ile birlikte 40 tan lahmacunun maliyetli bin liradır.  Bir lahmacuna bin lira vermek akıl karı değil, Urfa’nın etin lezzeti dışarının etinden daha lezzetlidir. Buradaki hayvanın eti daha iyi dışarıdaki eti yediğiniz zaman sanki saman tadı gibi geliyor. Günde 300-400 lahmacun satıyorum lahmacunu 15 liradan satıyorum”

Şanlıurfa’da 15, Bodrum’da 1000 TL! Ustası tepkili: 1 kilo et ile 40 tane lahmacun yapılıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.