Şanlıurfa’daki Suriyeliler yaşanan olaylar hakkında ne düşünüyor?

Şanlıurfa'da yaşayan Suriyeli esnaf geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylar nedeniyle dükkanlarını kapatmıştı. Bugün dükkanlarını açan esnaf, Gazete İpekyol’a konuşarak, bu olaylar nedeniyle yaşadıkları olumsuzlukları anlattı ve sağduyu çağırısında bulundu. Her ırktan kötü insanların olduğunu aktaran esnaf, bir kişinin yaptığı kötülüğün tüm bir millete yüklenmemesi gerektiğini vurguladı.

Şanlıurfa’daki Suriyeliler yaşanan olaylar hakkında ne düşünüyor?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz günlerde, Kayseri’de Suriye uyruklu olduğu öğrenilen bir şahsın 7 yaşındaki küçük kız çocuğunu taciz etmesinden sonra bir grup provokatör, kentte bulunan Suriyeli uyruklu şahısların dükkanlarını ateşe verip evlerini talan ettiler.

Türkiye’deki olayların ardından Suriye sınırında da gerilim başladı. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türkiye’nin kontrolündeki bölgede Suriye uyruklu şahıslar Türk tır şoförlerini darp edip, Türk bayrağını yakıp, Türk askerinin bulunduğu arabalara ateş açmışlardı.

Yaşanan bu olayların ardından Şanlıurfa’da bazı Suriyeli esnaflar dükkanlarını kapatmıştı. Bugün dükkanlarını açan Suriyeli esnaf, Gazete İpekyol’a konuşarak yaşadıkları zorlukları anlattı. 

Kamera karşısında konuşan esnaf, her ırktan kötü insan olduğunu ve bir kişinin yaptığı kötülüğün tüm bir millete yüklenmemesi gerektiğini vurguladı. 

Şanlıurfa’daki Suriyeliler yaşanan olaylar hakkında ne düşünüyor?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.