Şehidin naaşı kalkmadan vasiyeti yerine getirildi!

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde terörle mücadele sırasında şehit düşen Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un vasiyeti yerine getirildi. Şehidin vasiyet ettiği su kuyusu naaşı yerinde kalkmadan Kamerun’da açıldı.

Şehidin naaşı kalkmadan vasiyeti yerine getirildi!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pençe Kilit operasyon bölgesinde iki gün önce yapılan arama tarama faaliyeti sırasında terör örgütü mensupları ile girilen temasta Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz şehit düştü.

Şehit düşen Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un vasiyeti, Türkiye'yi duygulandırdı. Şehit Horoz, şehit olması halinde Afrika'da bir su kuyusu açılmasını rica etmişti. Bu vasiyeti duyan Hedef Arama Kurtarma ve Uluslararası İnsani Yardım Derneği kamerunda bulunan dernek ekiplerine talimat vererek şehidin Naaşı kalkmadan aynı gün Kamerun'da su kuyusu açılışı gerçekleştirdi.

RÜYASINDA ŞEHİT OLDUĞUN GÖREN MEHMET ALİ HOROZ'UN VASİYETİ

Şehit Horoz'un vasiyeti, arkadaşları tarafından şehit olmadan 3 gün önce kaydedilen bir videoda ortaya çıktı. Videoda Horoz, rüyasında şehit olduğunu gördüğünü ve bu nedenle Afrika'da bir su kuyusu açılmasını dilediğini söylüyordu. Bu duygulandıran sözler, tüm Türkiye'de büyük yankı buldu.

Hedef Arama Kurtarma ve Uluslararası İnsani Yardım Derneği, şehidin bu vasiyetini geciktirmeden yerine getirmek için harekete geçti. Dernek ekipleri, Kamerun'da bir bölgede su kuyusu açarak şehidin anısını yaşattı.

NAAŞI YERİNDE KALKMADAN SU KUYUSU AÇILDI

Dernek Başkanı Çağrı Tuna, şehidin vasiyetini yerine getirmenin büyük bir onur olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Şehidimizin naaşı yerinden kalkmadan vasiyetini yerine getirmek bize nasip oldu. Rabbim tüm şehitlerimize rahmet, yakınlarına ve ailesine sabır niyaz ediyorum."

Şehit Mehmet Ali Horoz'un bu anlamlı vasiyeti ve Hedef Arama Kurtarma ve Uluslararası İnsani Yardım Derneği'nin özverili çalışması, vatan sevgisinin ve yardımseverliğin en güzel örneklerinden biri olarak hafızalara kazındı. Bu vesileyle, şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz." Dedi.

Şehidin naaşı kalkmadan vasiyeti yerine getirildi!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.