Hububat fiyatları Urfa’da tarlaları yaktı! Çiftçilerden tepki: "Komik bir rakam"

Şanlıurfa’da Ziraat Odaları, açıklanan hububat fiyatlarına tepki göstererek çiftçiliğin sonunun geleceğini belirtti. Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar, fiyatların yetersiz olduğunu çiftinin alın terinin ve emeğinin karşılığının bu olmadığı, çiftçiyi tarlaya küstürdüklerini ifade etti.

Hububat fiyatları Urfa’da tarlaları yaktı! Çiftçilerden tepki: "Komik bir rakam"

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
reklam alanı

ŞANLIURFA- 2024 yılı hububat alım fiyatı açıklandı. Şanlıurfa çiftçisi, açıklanan fiyatı beğenmedi. Bunun üzerine Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin açıklamış olduğu hububat fiyatlarına teptik göstermek için Şanlıurfa Ziraat Odasında bir açıklama yaptı.

Şanlıurfa Ziraat Odasında yapılan açıklamaya Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, Siverek Ziraat Odası Meclis Başkanı Adnan Polat , Ceylanpınar Ziraat Odası Başkanı Sinan Keskin, Akçakale Ziraat Odası Başkanı Mehmet Dağ , Viranşehir Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, Harran Ziraat Odası Başkanı Ahmet Gündoğan, Bozova Ziraat Odası Başkanı Müslüm Okan, Birecik Ziraat Odası Başkanı Adbülcelil Arıcı, Suruç Ziraat Odası Başkanı Ayhan Kılıç ve Halfeti Ziraat Odası Başkanı İbrahim Halil Topaç katıldı.

Hububat üreticilerinin beklentilerinin karşılanmadığını belirten Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar, fiyatların yetersiz olduğunu ve çiftçilerin zor durumda kalacağını ifade etti.

İPAR: AÇIKLANAN RAKAMI KOMİK BULDUK

Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“ Hububat fiyatları açıklandı. Açıklamasıyla çiftçilerimizi maalesef ki bir telaş aldı çünkü açıklanan fiyatlar çok düşük seviyede kaldı beklentimizin çok çok altında kaldı bundan dolayı çiftçilerimizden aşırı derecede hem tepki aldık hem telefon aldık bunlar tabii genel anlamıyla şikayet telefonlarıydı biz bu iş bu işi nasıl yapacağız biz seneye nasıl yetiştireceğiz bu ürünümüzü diye telaşa binmiş çiftçilerimiz. Açıklanan hububat fiyatları ekmeklik buğday da 9,25 TL makarnanın buğday 10 TL arpa da ise 7 TL olarak açıklanmış ancak geçtiğimiz yıllara göre kıyasladığımız zaman makarnalık buğday da ve ekmeklik buğday da yüzde 11 civarında bir fark gelmiş arpa da ise yüzde 3 bu enflasyonu düşündüğümüz zaman özellikle TÜİK verilerine göre enflasyonu düşürdüğünü düşündüğümüz zaman bu gerçekten de komik bir rakam artışlara göre ancak bunu bu şekilde düşündüğümüz. Böyle giderse biz bu üretimden vazgeçmeye çalışacağız evet çiftçilerimiz ekmek zorunda onurunu kurtarmak için zarar da etse ekmek zorunda fakat bu şartlar altında bırakın dünya çiftçileri ile rekabet etmeyi biz bu fiyatlarla ikinci 1 Ekim sezonuna girmeyi dahi riskli buluyoruz bu şekilde devam ederse eğer bu fiyatlar piyasada bu şekilde devam ederse emin olun ki çiftçilerimiz kan alacaktır.

BAŞKAN İPAR: ÇİFTÇİYE DARBE 

Fiyatların düşük olduğunu ifade eden Başkan İpar konuşması şöyle sonlandırdı:

“İthalat kapatılmış bunu memnuniyetle karşılıyoruz fakat bu ithalat kapatılmış olması piyasanın anında yükseleceğini göstermiyor, hiç piyasada maalesef ki çok ciddi miktarda stokumuz var bu stokumuzu bitirmeden iç piyasanın yükselmesini bekleyemeyiz. İç piyasa evet belki yükselecektir, fakat bu çiftçinin elinde mal kalmadıktan sonra olacak bu da tabii yine çiftçi bir darbedir. Fiyatlar çok düşük çiftçilerimiz çok mağdur çiftçilerimiz bu şekilde üretime devam edemeyeceklerdir çiftçiyi tarlaya küstürüyoruz çiftçinin alın teri çiftçinin emeği emeğinin karşılığı maalesef ki bu değildir ve biz çiftçinin emeğine karşı bir saygı bekliyoruz”.

 

Hububat fiyatları Urfa’da tarlaları yaktı! Çiftçilerden tepki: "Komik bir rakam"

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.