Durmuyorlar! Ne yaya geçidi levhası, ne de trafik ışıkları işe yarıyor

Trafik kazaları istatistiklerinde kaza oluş türüne göre en çok yaşanan kazalar arasında ilk onda yayaya çarpmadan dolayı meydana gelen kazalar yer alıyor. Çoğunlukla araç sürücülerinin neden olduğu kazalarda ne yaya geçidi levhası, ne de trafik ışıkları işe yarıyor. Yayaların, 'Arabalar nasılsa durmak zorunda' deyip kontrolü elden bırakmaması ve araçlar durmayacakmış gibi geçiş yapması gerekiyor.

Durmuyorlar! Ne yaya geçidi levhası, ne de trafik ışıkları işe yarıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA - Her yıl yapılan trafik kazaları istatistiklerinde kaza oluş türüne göre en çok yaşanan kazalar arasında, araçların birbirine çarpması ve birbiri ile çarpışmasından sonra ilk onda yayaya çarpmadan dolayı meydana gelen kazalar yer alıyor.

Çoğunlukla araç sürücülerinin neden olduğu kazalarda ne yaya geçidi levhası, ne yaya yolu çizgileri, ne de trafik ışıkları işe yarıyor.

Karşıdan karşıya geçerken yayaların dikkatli olması, araç sürücülerinin ise trafik ışıklarına riayet etmesi gerekirken ne yazık ki bu durum trafikte pek de öyle olmuyor.

Normal koşullarda yaya geçidine girmiş olan veya girmek üzere olan yayaları fark eden araç sürücülerinin hızını düşürüp yayaya geçiş hakkı vermesi veya durması gerekiyor.

Ancak ülkemizde birçok sürücü bu kurala riayet etmiyor!

Sürücüler, özellikle ışıkların olduğu alanlarda bulunan yaya geçitlerini önemsemeden, kırmızı ışığa yakalanmamak için hızlarını artırıp ilerliyor.

İşte bu noktada yayaların kendi can güvenliği için yaya geçidinden daha kontrollü geçişler yapması ve karşıdan gelen araçlara çok daha dikkat etmesi gerekiyor.

'Arabalar nasılsa durmak zorunda' deyip kontrolü elden bırakmamak ve araçlar durmayacakmış gibi geçmek gerekiyor.

 

Durmuyorlar! Ne yaya geçidi levhası, ne de trafik ışıkları işe yarıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.