SİVİL DER Fahri Başkanı Koçali Aymaz, Siverek için çabalamaya devam ediyor. Siverek’in il yapılması davasında tüm Türkiye tanımıştı onu. Siverek gibi zor bir yerde halkla diyalog halinde çalışarak az da olsa Siverek’in makus talihini değiştirmeye gayret ediyor.
Bu bağlamda Siverek'in sorun ve talepleri ile ilgili hazırlamış olduğu dosyayı Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'e ulaştırılmak üzere İlçe kaymakamına teslim etti. Dosyada neler var?
1- Turizm (Fırat ve Karacadağ) Projeler
2- Tarihi Siverek Kalesi
3-Diyarbakır- Şanlıurfa karayolu (Duble Yol)
4-Devlet Hastanesi
5-Fakülte sorunları (Bina, yurt ve hoca sorunu)
6-Siverek Organize Sanayi Bölgesi sorunu
7-İşitme engelli okulun açılması
8-İlde İlçelerin kaderini etkileyecek toplantılara katılmak
9- Siverek T.Telekom Müşteri Hizmetleri Birimi Kapatılıyor
10-Siverek ihya edilip aslına dönüştürülmelidir
Konuların Makamınızca da değerlendirilerek gerekenin yapılmasını, yapılacak işlem hakkında tarafımıza bilgi verilmesini arz ve talep ederiz.
Saygılarımızla. 24 Ocak 2019
www.siverekgenclik.com
Çok derli toplu ve kapsayıcı bir şekilde hazırlanmış ve sunulmuş bir çalışma. 10 maddelik bu dosyada yer alan sorunların çözümü Siverek için önemlidir. Özellikle turizm konusunda talep edilenler kayda değer.
“İl yönetimleri tarafında hazırlanan çeşitli tanıtım afiş, kitap, CD, DVD, eylem planlarında Siverek ile ilgili tarihi ve doğal görüntülerinden bahsedilmemekte, yok sayılmaktadır.
Siverek tarihi tesislerin yanında yaz ve kış turizmi için iddialı olan Karacadağ Kayak tesisleri, atıl durumda olan Karacadağ’daki Karayolları Bakım Evi, kadim Fırat Nehrine 120 Km’den fazla sınırı olan doğal güzelliklerine kayıtsız kalınmaktadır.
Oysa bahsettiğimiz güzellikler yalnız Siverek için değil GAP Bölgesinin turizm merkezi olabilecek öneme sahip olduğu halde ne il yönetiminin ilgili birimlerinin (Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, GAP İdaresi Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyesi) uzmanları tarafından ciddi bir araştırma yapılmadığı gibi çoğunun bu doğal serveti görmediğine inanıyorum.
Kentimizin, ilimizin ve ülkemizin kalkınması için mevcut doğal servetin bir an evvel etkili, yetkili ve sorumlular tarafından ciddi bir araştırma yapılarak eylem planlarının yapılarak ekonomiye kazandırmalarını öneriyoruz.
Sivil-Der olarak hazırladığımız “DOĞU FIRAT VADİSİNİN TURİZME KAZANDIRMA PROJE ÖNERİSİ (BİRİNCİ ETAP” isimli turizm proje önerisi 13.01.2015 tarihinde Kaymakamlık kanalıyla Makamınıza gönderildiği gibi aynı proje bizzat tarafımızdan Sayın Vali Yardımcısına sunulmuş olup günümüze kadar olumlu veya olumsuz bir cevap verilmemiştir. Proje önerisi bir dosya halinde ilişikte sunulmuştur.
Ayrıca 2018 yılında yeniden hazırladığımız proje Valilik Makamına sunulmuş beğenildiği halde proje kabul edilmemiştir.
Sayın Cumhurbaşkanımız 2019 yılını GÖBEKLİ TEPE YILI olarak ilan etmiştir. Bu kampanya kapsamında Siverek’in turizmde yerini alması için projelerle etkinliklerin uygulanmasını ve GÖBEKLİ TEPE ETKİNLİKLERİNE DÂHİL EDİLMESİNİ talep ediyoruz.
Bu konuda bölgede nelerin olduğu ve neler yapılabileceği konularında talep halinde önemli katkılarda bulunmaktan büyük mutluluk duyacağımızı söylemek isteriz.
2-Tarihi Siverek Kalesi
Sayın Valimiz;
Tarihi Siverek kalesi cumhuriyet boyunca ihmal edilmiş, korunmamış ve tahrip edilmesine neden olunmuştur.
Yıllarca Kale üzerinde toprak mahalli evlere taşınarak kalenin küçülmesine ve erozyona uğramasına neden olunmuştur.
1968 yılında kentimizde meydana gelen etkili yağışlar sonucunda kalenin kuzey cephesinde meydana gelen göçükte bir aileden 7 kişinin ölümüne neden olunmuştur.
Kalenin batı cephesinde ciddi göçüklerin olabileceğini İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ve Kültür ve Turizm Bakanlığına dilekçelerle ve çektiğimiz kamera görüntülerinde “kale yıkılırsa sorumlusu kim?” başlıklı video ile müracaat edildiği halde ne cevap verildi ve nede ilgilenen oldu.
2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Adayı Faruk Çelik ve ekibi tarafından hazırlanan 4 yılda 400 proje kapsamında vaatlerinin hatta taahhütlerinin bir tanesi de Siverek Kalesinin çevre düzenlemesi, arkeolojik kazı ve restorasyonu olduğu halde hiçbir şey yapılmadı. 4 yılda 400 Projenin Siverek bölümü ile ilgili broşür ilikte sunulmuştur.
Sayın Çevre Bakanının yaptığı Basın açıklamasında Siverek Kalesinin etrafındaki evlerin istimlâk edileceğine dair haberi önemli olmakla birlikte eksiktir. Arkeolojik kazı ile restorasyon bölümü yok.” www.siverekgenclik.com
Sivil toplumculuğun sönükleştiği böyle bir ortamda bile Siverek’ in sorunlarını dile getirmek, gerekli önemin verilmesini talep etmek isabetli olmuş. Sayın Koçali Aymaz ve SİVİL DER’ i tebrik ediyoruz.
Bu taleplerin il yönetimi tarafından önemsenmesi ve gerekli çalışmaların başlatılmasını umuyor ve bekliyoruz.
Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!
Tekrar deneyiniz.
0 Yorum