Reklam Alanı

DÜĞÜN DERNEK KÜLTÜRÜMÜZ

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

 

Hayatın bir parçası. Her insanın mutlu olduğu anlardan biri de evlilik merasimleri.

Son zamanlarda en çok dikkatimi çeken konulardan biri de düğün hazırlıkları ve yapılan harcamalar.

Eskiden bu kadar şatafatlı düğünler yoktu. Kapitalizm, etkisini bu alanda da kendini gösteriyor. En lüks yerlerde düğün yapmak, en lüks takılar, renkli renkli giyim ve kuşam, yemek israfı gibi harcamalar korkunç. Aşırı derecede bir harcama ve israf. İki yılda bir değişecek olan en son model mobilyalar. Kilo kilo altın takılar. Bunların hepsi evlenecek gençler için bir çıkmaz sokak. Bu masraflardan dolayı evlilik hayallerini erteleyen gençler. Evlilik müessesi bir nevi alarm veriyor. Evlilik olmayınca, flört denilen gayri meşru ilişkiler başlıyor. Bu da toplumsal bir ahlâkî çöküntü oluşturuyor. Evlilik olmayınca, nüfusta azalıyor. Nüfus azalınca hâli ile yarınlarımız için bir muamma. Ne olacak bu halimize.

Çare, düğün dernek israfını önleme kampanyası başlatmak lazım. İşi kolaylaştırmak gerekiyor. Bu da eğitim ile birlikte ancak çözülür. Bilinçli bir nesil yetiştirmek gerekiyor. Evlilik kapısı kapanmamalı. Evlenecek gençler için yardım kampanyası başlatmak lazım.

Düğün için davul ve zurna için savrulan paralar gençlerin ihtiyacı için harcanmalı. Bir fotoğraf çekimi için ne paralar harcanıyor. Yazık bu masraflara. Düğün yemekleri için yapılan israf. Çöpe giden ekmek ve yemekler. Bunların hepsi can yakıcı harcamalar ve servet. 

Bir düğün için özellikle bayanların giyim ve aksesuarları için yaptıkları harcamalar. Daha neler neler..

Tüm bu yanlışları düzeltmek lazım. Evlilik için işi kolaylaştırmak amacıyla israftan kaçınmak gerekiyor. Daha çok evlilik. Daha mutlu aile. Bununla birlikte oluşan mutlu bir toplum. 

Kalın selâmet ile...

DÜĞÜN DERNEK KÜLTÜRÜMÜZ
Reklam Alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.