Reklam Alanı

HARRAN-AKÇAKALE MAKUS TALİHİ DEĞİŞİR Mİ?

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Türkiye'nin en geri kalmış ilçeleri listesi açıklandı. Listede yer alan Harran ve Akçakale, bir kez daha gelişmişlik sıralamasında son sıralarda yer alarak kaderine mahkum edilmişliğini gördük. Bölgenin yıllardır süren tarım işçiliği, yoksulluk, işsizlik, eğitimsizlik ve sağlık sorunları, bu ilçelerin kaderi sanki!

Akçakale ve Harran'da her 10 gençten 8'i işsizken, Maraş depreminde yıkılan Harran'daki hastane hala siyasi kaygılar yüzünden yapılamadı. Akçakale devlet hastanesinde hala yeterli sayıda doktor bulunmaması nedeniyle insanlar temel sağlık hizmetlerine bile ulaşmakta zorlanıyor.

Yıllarca bölgenin sorunlarını çözmek için çalıştıklarını söyleyen siyasetçiler, iktidara geldiklerinde sadece kendi siyasi istikballerini ve çıkarlarını maalesef düşünüyorlar . Bölgeye yapılan yatırımların büyük bir kısmı, birkaç aşiret reisi ve siyasi kadronun yakın çevresine yansıdığını görüyoruz. Harran'da devlet hastanesinin nerede yapılacağı konusunda yaşanan tartışmalar bile siyasi çekişmelerin bölge halkını nasıl mağdur ettiği ortadadır.

Bu durumun sorumlusu sadece siyasetçiler değil, aynı zamanda bölge halkıdır. Kendi çıkarlarını düşünen, birbirleriyle çekişen ve haklarını savunamayan bir halk, maalesef böyle sonuçlarla karşı karşıya kalmaya mahkumdur.

Harran ve Akçakale'nin kaderi artık değişmeli. Bu ilçelerdeki insanlar da diğer gelişmiş ilçelerdeki vatandaşlar gibi yaşamak istiyor. Artık kısır siyasi çekişmelerimizi bırakalım da bu sorunun çözümü için hep birlikte kafa yormanın zamanı gelmedi mi?

HARRAN-AKÇAKALE MAKUS TALİHİ DEĞİŞİR Mİ?
Reklam Alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.