Reklam Alanı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SKANDALI

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Üniversiteler, geleceğimizi şekillendiren ve bilimsel düşüncenin merkezinde yer alan kurumlardır. Ancak son zamanlarda yaşanan olaylar, bu saygın kurumların ciddi bir güven sorunuyla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. 

Harran üniversitesine giden kadın öğrencilerimin olması hasebiyle, öğrencilerimizin cinsel taciz ve tecavüz gibi korkunç iddialara maruz kalmaları, bu eğitim kurumlarımızın ne kadar güvenli bir yer olduğunu sorgulamamıza neden oluyor. 

Son olarak Harran Üniversitesi’nde yaşanan taciz skandalı iddiaları, acı bir gerçeği de gözlerimizin içine sokmuş oldu.

Daha da üzücü olan ise, üniversitenin bu skandala karşı takındığı tutum. Üniversite İddiaları şeffaf bir şekilde araştırmak ve sorumluları cezalandırmak yerine, konuyu gündeme getiren gazetecilere ve sosyal medya kullanıcılarına karşı yaptığı basın açıklaması bana göre bardağı taşıran son damla oldu. Harran Üniversitesi'nin basın açıklaması olayın hassasiyetle takip eden ve gündeme getiren gazetecilerin ve sosyal medya kullanıcılarının hassasiyetlerinden dolayı teşekkür edilmesi gerekirken, üniversitenin bu konuyu yargıya taşıyacağını duyurması gerçekleri örtbas etme çabasından başka bir şey değildir.

Harran Üniversitesi yönetimine sormak lazım: Öğrencilerinizin güvenliğini sağlamak sizin birinci göreviniz değil mi? Madem bu iddialardan haberiniz var, neden şimdiye kadar sessiz kaldınız? İç denetim mekanizmalarınız nerede? Olaylar sosyal medyada patlayınca mı paniklediniz?

Üniversitelerin sadece eğitim değil, aynı zamanda öğrencilerin güvenliğini sağlamak gibi bir sorumluluğu da var. Bu tür skandallar, kurumsal denetimlerin ne kadar yetersiz olduğunda ayrıca gözler önüne seriyor. 

Harran Üniversitesi başta olmak üzere, tüm üniversiteler bu tür olaylarla daha etkin bir şekilde mücadele etmeli, mağdurları koruma altına almalı ve suçluları en ağır şekilde cezalandırmalıdır.  Aksi takdirde Harran Üniversitesi'ne gelecek kadın öğrenci bulamayacağız.

Kıymetli hocalarım! 

Bu konuyu gündeme getirenleri suçlamak yerine cesurca yüzleşmek, gerçek bir çözüm üretmenin ilk adımı olacaktır.

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SKANDALI
Reklam Alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.