Reklam Alanı

ÇORBA ORTA DOĞU

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

 

Bu tespit, yazar Elif Şafak 'a ait. Bugün dünyada en fazla savaş ve istikrarsızlığın olduğu bölge orta doğu. İnsanlar perişan, coğrafya bir o kadar perişan. Ne olacak bu bölgenin hali?

Mezopotamya dediğimiz bölge, dünyanın en verimli topraklarına sahip. Bir o kadar da yer altı zenginlikleri ile müşerref kılınmış. Bu yüzdendir ki, tüm kapitalist devlet ve insanların hedefi olmuş. Her metre kare alan, birer damla kan ile yoğrulmuş. Tarih boyunca. Bu yüzden olsa gerek ki, her zaman savaş ve karmaşık olmuş. Bir de günümüzde bu bölgenin ekseriyetle Müslüman oluşu ile birlikte, tüm zalimlerin bu bölgede savaş alanına çevirdi. Çünkü, halkların çoğu Müslüman olunca, kanı denizde boğulan bir kuştan daha da ucuz hale gelmiştir. Tüm insan hakları yerle bir oldu. Orta Doğu gerçekten bir çorba misali. Darma dağınık bir şekilde. Her devlet başkanı, bir kral ya da Batı'nın bir atanmış bürokratı gibi. Orta Doğu da kimin eli kimin cebinde belli değil. Ancak, ortada ezilen masumlar var. Savaş baronları için bu bölge bir deneme tahtası. En gelişmiş silahlar ve bombalar bu bölgede deneniyor. Bir damla petrol için nice çocuk, yaşlı toprağı kan ile besliyor. Güçlü ülkeler tarafından, her dakika bir plan yapılıyor.  Arap baharı, Irak - İran Savaşı, Taliban ile mücadele, Deas terör örgütü, Ülkemizde yıllardır devam eden terör belası gibi... Bir çok savaşın bizatihi sebebi Batılı ülkeler değil mi? 

Tabi , onların uşakları da var. Bu beyni yıkanmış Müslümanlar, sayesinde hem bu bölgede silah satışı yapıyorlar hem de onları sömürüyor lâr . Bir taşla iki kuş vurmuş oluyorlar. Bu bölgede asla istikrar istemezler. Onların işine gelmez. Nasıl olsa ölenler, müslüman. İsrail, aslında Batı'nın bir piyano. Bu zalimlerin eli ile Orta Doğu da savaş ve sömürü düzeni devam etme çabası. Yoksa hiç mümkün değildir, bir avuç Yahudi bugün kan kusturuyor bu bölgede. Onların desteği olmadan devam edecek değiller savaşı. 

Peki ne yapılmalı?

Bence istikrar olması hayal bu bölgede. Tarih boyunca, bu bölgenin bir kaderi savaşlar ve ölümler. Ya katlanacak insanlar bu savaş ve zulme. Ya da kahramanlar gibi direnecek ler , zalimlere karşı. Ya savaş! ya da zafer! Başka çare yok. Bugün Filistin de mücadele veren Yiğitler gibi. Ya şahadet, ya zafer oluncaya kadar direnmeye devam edecekler. 

Rabbim, özgürlük mücadelesi veren insanların yardımcısı olsun.

Kalın selâmet ile...

ÇORBA ORTA DOĞU
Reklam Alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.