Reklam Alanı

GENÇLİK KİMİ ÖRNEK ALIYOR?

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Toplum olarak büyük bir burhan için de kıvranıyoruz. 

Nedir bu sorun diye merak ettiniz değil mi?

Evet, en büyük sorun gençlik, ya da geleceğimiz olan nesil, kimi ya da kimleri örnek alıyor? 

Sosyal medyanın kurbanı olan genç nesil. Başını telefon ya da tablet denilen mahluk tan kaldırmıyor. Beyin uyuşmuş. Gözler Nur dan arınmış. Sadece çağın en büyük belası olan bu mahlukatın esiri olmuş. Kitap okuma devri bitmiş. Yerine sosyal medya fenomeni olan, tabirimi hoş görün lütfen, züppe! tipli kişilerin her hareketi örnek alınıyor. Sokakta bu tipleri gören gençlik, onlara hayran oluyor. Taparcasına sarılıp duruyorlar. Onlara bir ilah vasfı vermişler. Her mimik hareketini bile örnek alıyorlar. Hatta, dünyaya, olaylara bakış açısını bile örnek alıyorlar. Ki, bu tipler her biri boş boğazlık yapan tipler. Sanat, bilim, ilim, irfan yok bunlarda. 

Peki ne var bunlarda?

Değerlerimize aykırı her türlü davranış var. Açık seçiklik var. Soytarılık var. Erkek tipleri kadınlara benzemeye çalışıyor. Kadın tipleri de erkeklere benzemeye çalışıyor.

Ne yazık ki, bunların çoğunda uyuşturucu, fuhuş bataklığı var. Bu nedenle bu tipleri örnek alan gençler de ne saygı var ne de hürmet. Hokkabaz bir tip var. 

Peki ne yapılmalı?

Aile bu konuda çocuklarına yol göstermeli. Eğitim müfredatı bu konuda çocuklarımıza doğru yolu gösterecek şekilde konular yer almalı. Basın yayın bu tür konularda yol gösterici olmalıdır. 

Aksi takdirde, sahte yüzlü kahramanlar!  Gençliği ardına alıp, boş hayaller ile sahte cennetler vaat edebilirler. Bu hayallere inan her genç, geleceğimiz adına kara bir leke olabilir.

Kalın selâmet ile...

GENÇLİK KİMİ ÖRNEK ALIYOR?
Reklam Alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.