Reklam Alanı

TOPLUMUN TEMEL YAPI SORUNU- AİLE

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

 

Merhabalar kıymetli dostlarım nasılsınız iyisinizdir umarım. Her daim iyi olmanızı canı gönülden dilerim. Kıymetli dostlarım bu haftaki konumuz toplumumuzun en önemli konusu olduğunu düşündüğüm aile konusunu ele alacağız. 

Aile, bir toplumun temelidir. Bu temel bozuksa toplumun hepsi kendiliğinden bozulur. Kolona, kireşe gerek yoktur. 

Kıymetli dostlarım, yetiştiğiniz ortam sizin karakterinizin yarısını belirleyen şekildir. Diğer yarısı da çevreniz, arkadaşlarınız ve eğitim gördüklerinizdir. Aile demek birlik demektir. Aile demek sevgi demektir. Aile demek dinleme, dinlenmek demektir. Bir insan aile ortamında kendisinin sevilmediğini hissettiği zaman psikolojik olarak büyük zorluklar yaşamaya başlar. Bir insan yaşadığı ortamdan destek alamayınca Allah muhafaza kötü ortamların desteklerine maruz kalıp mahkûm olur. 

Kıymetli aile bireyleri, kıymetli toplumumuz lütfen birbirinizin kıymetini bilip birbirinizi dinleyip değer vermeye dikkat edin.

Özellikle babalar burada en çok sorumluluk babaya düşmektedir. Baba evladının sözüne inanacak ve onun söylediği sözleri dinleyerek ona değer verdiğini gösterecektir. Babalar ve anneler evlatlarını kendi malıymış gibi görmemelidir. 

Evlatlarınız, Allah’ın size ikram ve imtihanıdır. Sizler ikramı nasıl kullanacağınızı imtihanda nasıl davranacağınızı bilmezseniz yeni imtihanlarla karşı karşıya kalırsınız.

Toplumumuzda babalar genel olarak gelenekçi bir kafaya sahip olduklarından evlatlarının kendilerine yol göstermelerini kabul etmeyip “yumurtadan çıkıp yumurtayı beğenmiyor” mantığına giderek aslında iletişimi en büyük zorluğa sokmaktadır. Bundan sonra evlatlar babalarına karşı asi ve söz dinlemez olmaya başlarlar. 

Babalar diğer bir husus ise evinizin içi sizin özelinizdir. Yaşadığınız bütün zorlukların üstesinden iletişimle hal etmeye çalışıp en sonunda çözüm bulamayınca başkalarına, doğru kişilere danışın. Eğer her önünüze gelene evinizin içindeki problemi anlatırsanız eviniz özel olmaktan çıkar. Özel olmayan şeylerde normal olmaya başlar. 

Kıymetli babalar, ailelerin temelinin çimentosu sizsiniz. O temelin kumu anneler, demiri ise evlatlarınızdır. Çimento olmadan diğer ikisinin bir manası kalmaz. Bir de çimento bozuksa yine bir fayda sağlamaz temel çatlamaya başlar. Burada verilmek istenen mesaj babalar ne pahasına olursa olsun evlatlarınıza asla haram lokma yedirmeyin. 

Bir parça ekmeğiniz olsun bir kuru soğan ama helal olsun. Alnınızın terinden daha güzel bir rızık yoktur. Alın teriyle yetişen evlatlarda genel olarak topluma ve ailelerine ahlaklı ve faydalı bireyler olurlar. 

Kıymetli dostlarım, bir ülkeyi yok etmek istiyorsanız onunla topla tüfekle savaşmak yerine kültürel bir yol ile aile yapısını yok etmeye çalışın o zaman göreceksiniz ki o ülkeyi bir tek kurşun atmadan işgal veyahut fetih etmişsiniz. 

Bugün ailelerimizin çoğunda huzursuzluk, kavga, boşanma, şiddet, ahlaksızlık eksik olmamaktadır. Bununda birkaç sebebi vardır. Bunlar;

  1. 1- Haram lokma 
  2. 2- Teknolojik aletlerin sürekli kullanımı, telefon, tablet, televizyon
  3. 3- Sevgisizce yetiştirilen evlatlar
  4. 4- İlgisiz kalan eşler(Kadınlar)
  5. 5- İletişim eksikliği
  6. 6- Şiddet 

Bahsettiğimiz başlıklar ailelerimizin bozulmasının sebebidir. Aile bozulunca toplumda bozulur. 

Genç kızlarımız anne babalarından sevgi görmeyince burada özellikle babalarından sevgi, ilgi görmeyince karşılarına çıkan karşı cinsten herhangi bir kişiden babasından görmediği sevgiyi ve ilgiyi bekler. 

Allah muhafaza karşıdaki kişi art niyetli ve bozuk zihniyetli bir serseriyse kızınıza her türlü kötülüğü yapar. Bu kötülüğü yaptıktan sonra siz ona ne yapmak istemezsiniz ki kötülüğü yapanı ellerinize verseler liğme liğme edersiniz ancak gelin görün ki kızınızı bu kötülüğe iten şahsiyet sizsiniz. Başkasına suç atmak aciz insanların işidir. Bu konu çok önemlidir. 

Gençlerimiz huzursuz, şiddetin olduğu, babalar ve anneleri tarafından kendilerini evlat değil de mallarıymış gibi hissetmeye başlayınca kendilerini sokaklara, Allah muhafaza uyuşturucunun kollarına atmaktadır. 

Bugün bir genç olarak baba ve annelerin bu hususu artık ciddiye almaları gerektiğini düşünmekteyim. Evlatlarınızın yanında kavga etmeyi bırakın artık. Kendi öfkeniz ve gururunuz yüzünden nice gençler bir hiç uğruna hayatları zindan olmaktadır.

Evladınıza terbiye vermek istiyorsanız kendinizi terbiye edin. 

Evladınızın istemediğiniz bir davranışı sergilemesini istemiyorsanız başta siz onu sergilemeyin. 

Evlatlarınız, çocuklarınız sizleri taklit eder. 

Bu husus bizler için çok önemlidir. Bir toplumda aile temel yapı taşıdır. Aileden huzur bulamayan insanlar hayatta artık hiç huzur bulamayacaklarını düşünüp genellikle gittikleri ortamların hepsinde huzursuzluktan beslenirler. 

Hırsızlık, dolandırıcılık, gasp, tecavüz, çevreye zarar daha nice suçların temel nedeni aile yapısında yetiştirilememiş olan insanların kötü zihniyetli insanların düşüncelerini etkilemesiyle bu kötülükleri sergilerler. 

Tüm ailelerimize birkaç tavsiyem olacaktır. Kıymetli aile bireyleri evlatlarınızla daha çok ilgilenin bırakın elinizdeki telefonları çıkın artık tiktoktan yoksa evlatlarınızı kaybedeceksiniz. 

Sofraya beraber oturmaya özen gösterin. Çünkü ailenin hepsinin birlikte bir arada olduğu yer sofradır. Burada da bir arada olamadığını gören evlatlarınız otomatikman kendini yalnız hissedecektir. 

Kendini yalnız ve huzursuz hissedince de yukarıdaki paragrafta bahsettiğimiz olayların yaşanmasına sebep doğacaktır. 

Haram lokma yedirmeme konusuna çok dikkat etmeliyiz. Bir lokma haramın kırk yıl cefası olur.

Son olarak devletimizin aileyle ilgili bakanlığının ailelerimizin daha bilinçlenmesi için gerekirse her gün belli bir saatte ulusal kanallarda reklam gibi aile yapısını anlatan kamu spotları vermelidir. Okullar ve camilerde bu hususta öğretmen ve imam arkadaşlarımız bu hususa sıkça değinmelidir.

Rabbim evlatlarımızı, gençlerimizi muhafaza eylesin. Bütün sıkıntısı olan ailelerimizin sıkıntılarını tez zamanda gidersin. Selam ve dua ile.

TOPLUMUN TEMEL YAPI SORUNU- AİLE
Reklam Alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.