Toplum, her açıdan büyük bir ahlakî çöküntü yaşamaktadır. Fuhuş, uyuşturucu, hırsızlık, dolandırıcılık, cinayet, kadına şiddet gibi suçların işlenmesinde görülen büyük artışlar, israfın en üst seviyede seyretmesi, bu çöküşün sadece bir kaç sonucu olarak sayılabilir. İslam inanç sistemi, insana tanıdığı özgürlükleri, barış, sevgi ve erdem temelli ahlaki ilkeleri ile insan aklına ve yaratılışına en uygun sistemdir. Bu sistemin yaşamdan uzaklaştırılması ve çıkarılması ile Toplum kolonları kesilen bir binanın akıbetine uğramıştır.
Teknolojik açıdan büyük bir ilerlemenin yaşandığı günümüzde ahlaki açıdan gelinen nokta ciddi şekilde düşünülmesi gereken bir durumdur.
Toplumun temeli olan aile yapısının bozulması sosyal anlamda ahlaki bir problem yaşandığına işaret etmektedir. İnsan, her zaman hata yaparak değil, yanlışı doğru bildiği için değil; çoğu zaman da yanlış olduğunu bile bile hataya düşmektedir.
Meşhur bir fıkra vardır.
Şöyle ki;
Tilkinin biri kuyruğunu bir kapana sıkıştırmış ve kuyruğu kopmuş.
Daha sonra bir başka tilki onu gördüğünde “Kuyruğunu neden kestin?” diye sormuş.
Kuyruğu kesik olan tilki;
“Böyle mutlu hissediyorum. Sanki üstümden büyük bir yük kalktı, adeta uçuyorum. Meğer kuyruk ne büyük bir yük imiş, ve ben kurtuldum o yükten"demiş
Bunun üzerine diğer tilki de arkadaşına uyarak, kuyruğunu kesmiş.
Fakat mutluluk yerine şiddetli bir acı çekmiş.
Hemen tilkiye gelip; “Neden bana yalan söyledin?” demiş.
Tilki; “Eğer acı çektiğini diğer tilkilere söylersen onlar asla kuyruğunu kesmez ve bizimle dalga geçerler. Sen. onlara kuyruksuz bir hayatın daha güzel olduğunu, bu şekilde çok mutlu olduğunu söyle” demiş.
Bu iki tilki diğer tilkiler kuyruksuz bir yaşamın güzelliğini ve bu şekilde yaşadıkları mutluluğu anlatmışlar.
Böylece kısa bir süre içinde tilkilerin büyük bir çoğunluğu kuyruğunu kesmişler. Çoğunluk onlara geçince bu sefer kuyruğu olanlarla dalga geçmeye başlamışlar...
Bir toplumda bozulmalar artınca bozuk insanlar iyi insanları ayıplar ve dalga geçerler.
Afiyette kalın
0 Yorum