Reklam Alanı

BİR EĞİTİM NUMUNESİ: "GAZZE"

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Gazze bir eğitim modeli/numunesi olarak bu gün tüm dünyaya örnek ve Önder olmuştur. İnsanların, vicdan ve duygularını harekete geçirmekle; batı aleminde ise büyük ölçekte bir islâm bakiyesinin oluşmasına vesile oldu. İslâm âlemine gelince, halkların üzerindeki ölü toprağını ve küllerini süpürdü bir nebze. Bu gün  Gazze modeli eğitim sistemine bakıldığında, sanki bir asrı saadet modeli olarak önümüzde durduğunu görmekteyiz... Evet, Gazze bu gün bir ayna mesabesindedir. İslâm aleminin, Gazze aynasından; gerek Cihadın nasıl yapıldığı, gerekse İslâm ve mukadesatın nasıl müdafaa edildiğini bakıp görmeleri/öğrenmleri gerekir. Gazze'de yaşananlar da bizi bize getirmiyorsa, getirmeyecekse başka bizi bize getirecek olan nedir acaba?

Gazze; bir şuur, bir hafıza, bir dava ve tüm dünyaya teslimiyeti öğreten bir mekteptir. Yediden yetmişe, Allah’a tam teslimiyeti; Gazze'den başka dünyanın hiçbir yerinde bulmak, görmek ve duymak neredeyse imkansızdır. Onun için Gazze deyince, bir kez daha düşünmemiz lazım. 

Zira Gazze ehli; bizim gibi tüm yatırımlarını dünyaya yapmadılar. Onlar insan yetiştirdiler. Hem öyle bir nesil yetiştirdiler ki, konuşur konuşmaz; Kur'an ve Sünnetle tanıştırdılar! Bu gün baktığımızda; Gazze'nin dışında kalan dünyada yaşayan nesillerin çoğu; atalarının inşa ettikleri eserleri tahrip ettiklerini görmekteyiz. Neden? Çünkü insan, Allah'ın muradına uygun eğitildiği zaman değer ve anlam kazanır. 

Onun için Gazze bir eğitim numunesi olarak bu gün, tüm dünyanın/insanlığın önünde durmaktadır. Rabbim akibetlerini ebeden hayr eylesin. Zira insan, her şeyi ben bilir, ben yaparım diye kibre kapıldıgı zaman tüm kazanımlarını kaybeder. Tarihte bunun nice örnekleri vardır. 

Yaşadığımız toplumda, nesillerimize Gazze modeli gibi bir ahlak ve inanç eğitimi (Tevhid ve Sünnet) verilmiş olsaydı; sonuç içinde bulunduğumuz gibi mi olacaktı. Bakınız özellikle yaşadığımız ülkede Üniversiteyi bitiren gençlerin, her gün intihar etmeleri ne anlama geliyor sizce? İnançsızlık ve batı taklitçiliğinin getirmiş olduğu acı ama gerçek sonuç bu değil mi?. İnsan Allahın en kıymetli yarattığı varlıktır. Onu yabani (İlahi dışı eğitim) ve ayrık otlarıyla beslediğin zaman vahşileşir; sonra dünyayı da tahrip eder insanı da! 

Müslümanım diyen herkesin dikkatine! Kendiniz başta olmak üzere; ya çocuklarınızı Kur'an ve Sünnete göre yetiştirip/eğitip dünya ve ahiretinizi kurtarırsınız ya da, beşeri ve ezberi öğretim sistemiyle yetiştirdiğiniz çocuklarınız hem başınıza hem de dünyanın başına bela olurlar... Ahiri ömrünüzde sizi ya sokağa ya da adı huzur olan hüzün evinin bir köşesine atarlar. 

O zaman; yol yakınken, bunca yıldan beridir abluka altında olan Gazze halkının bu numune teşkil eden teslimiyetlerinden hepimizin ders çıkarmaya ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Kur'an ve Sünnetin hakim olduğu bir dünya niyazıyla!

Vesselam. 08. Ağustos 2024

BİR EĞİTİM NUMUNESİ: "GAZZE"
Reklam Alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.