Reklam Alanı

ŞEHRİMİZİN VE ÜLKEMİZİN UZAY ÇAĞINDAKİ PROBLEMİ

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Ülkemizde son zamanlarda en büyük toplumsal sorunumuz diye düşündüğüm bir problem olan sanal alemdeki eksiklik ve gereksizlik sosyal medyada sanat ve dallarına önemin eksik olması ve saçma şeylerin daha çok rağbet görmesi.

Özellikle sosyal medya üzerinde son zamanlarda boş, faydasız şeyler yapıp tomarlarca para kazanan insanlar var. Bu ülkemizin seviyesini gözler önüne sermektedir.

Edebiyat’ a, tarihe, kültüre, topluma faydalı olacak şeylere talep ve destek sosyal medya da özellikle tiktok’ ta saçma sapan şeyler yapanlara daha çoktur. 

Birisi karnını oynatıp para kazanır ve onu binlerce hatta milyonlarca kişi izleyip sonradan eleştirince de sadece zaman geçiriyoruz sözcükleri dillerinden düşer.

Oysa edebiyata, sanata, kitaplara ilginin çok olacağı bu çetin çağda batı zihniyetinin içimize entegre ettiği saçma mantıklı şeylerin öncülüğünde saçma şeyler bizleri meşgul etmektedir. Çok acı ve çok garip bir durum.

Halkımıza, “ülkemizin yükselmesini ister misiniz” diye bir soru yönlendirsek hepsi “tabii ki, kim istemez” derler. Ancak gelip görün ki hiçbiri hiçbir şey yapmıyor ve yükselmesine engel olmakla kalmayıp alçalmasına daha çok fayda sağlıyorlar.

Hanelerimizde babalarımız sabahtan akşama kadar oturmuş olsalar sadece yemek vakitlerinde başını telefondan kaldırırlar. Şehrimizin halkında bu son zamanlarda hat safa artmaktadır. 

Sabahtan akşama kadar tiktok veya ona benzer sosyal mecralarda aşağıdan yukarıya bütün saçma veyahut olmayan videoları, çalışmaları izlerler.

Çok büyük kayıp bu bizim için. Bizim vakit kaybetmememiz lazım. Durmadan çalışmamız lazım, okumamız lazım, araştırmamız lazım, ailemize çokça zaman ayırmamız lazım. 

Eğer bir ülkede sosyal medyada yazarlar, şairler, bilim insanları, göbeğini sallayan bir yayıncıdan daha az takip ediliyorsa o ülkenin seviyesi maalesef olumsuz sonuçlar gösterir. Ve eğer bir ülkede çay ortamında magazin, sosyal medyadaki saçma sapan mentler konuşuluyorsa o ülkenin seviyesi yerlerdedir.

Peki, neler yapabiliriz?

İlk önce devletimizin tiktok adlı uygulamayı ne pahasına olursa olsun ülkemizde derhal yasaklamalı veyahut kısıtlama getirmelidir.

Edebiyat, sanat, tarih, bilim dalında ünlülerimizi daha çok etkileşimlere düşürüp onların göz önüne gelmesini sağlamalıdır.

O zaman bir nebze de olsa ülkemizin seviyesi yükselir.

ŞEHRİMİZİN VE ÜLKEMİZİN UZAY ÇAĞINDAKİ PROBLEMİ
Reklam Alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.