Reklam Alanı

ANSIZIN GELEN ÖLÜM ÇOK ACI OLUYOR

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Her nefis ölümü de tadacaktır. Emenna!  ve sedakna! İnanan, yer yiğit bu Kadere de boyun eğer. 

Çünkü, ölüm de yaşadığımız hayat gibi Yüce Allah tarafından halk edilmiştir . Bu hayatın tadına varan, ölümü de tadacaktır. Rabbim, güzel ölümler nasip etsin hepimize.

Evet, hayat denilen şey, bu dünyaya gelişimiz  ile başlar, gelen ölüm ile birlikte sona erer. Ancak, her an ensemiz de olan ölümü, çoğumuz unutuyoruz. Bazen gafil avlanıyor uz. Bunlardan biri de genç yaşta iken gelen ölüm. insanlar, ölüm denilen mahluku daha çok yaşlı olunca, ağır hasta olunca bize yakın olacağını düşünür. Halbuki, öyle değil. İşte bunlardan biri de, daha genç yaşta olan Eğitimci Ahmet Bilen kardeşimizin vefatı. İnsan olarak çok üzüldük. Bize göre daha çok yapacak şeyleri vardı bu hayatta. Evet, dürüst, güler yüzlü, davasına kendini adamış, inançlı bir insan idi. Demek ki, bizim beklentimiz farklı. İlahi Emir farklı. Kader üzerin de, bir kader olduğuna bir kere daha şahitlik ettik.

Rabbimiz, kardeşimiz için bu kadar hayat nasip etmiş. 

Ancak , ani gelen ölüm gerçekten acı oluyor. Hele bir de genç iken. Bir de halkın önünde yürüyen birisi iseniz. İnsanlar, bu tür ölümlerden çok etkileniyor. 

Mevt, bir tebdil-i mekandır. Bir yok oluş değil. Ebedi aleme geçiş için bir terhis tezkeresidir bizim inancımıza göre. Dolayısıyla , ölümün kendisine değil üzüntümüz. Peki neye üzülüyor insan?

 Sevdiğimiz insandan ayrı kalacağımız dan  dolayı. Yani, o, bir âleme ,biz bir âlemde olacağız diye. Halbuki, hepimiz tekrar ebedi âlemde bir araya geleceğiz. Ama, zamana ihtiyaç var. Herkes sırasını bekleyecek. Bu sırayı da taktir eden Zat ise , Erhamurrahim olan Allah'tır . 

Sırası gelen gemi , kalkıyor limandan. 

Tekrar genç yaşta vefat eden Ahmet Bilen kardeşimize Rabbim' den Rahmet niyaz ediyorum. Mekanı cennet olsun inşallah.  Yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Nur içinde yatsın.

Kalın selâmet ile...

ANSIZIN GELEN ÖLÜM ÇOK ACI OLUYOR
Reklam Alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.