Reklam Alanı

GIDA TERÖRÜ

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Kıymetli dostlarım hepinizi canı gönülden selam ederek güzel günlerinizin olmasını diliyorum. Bu haftaki yazımız son yıllarda artan ve insan sağlığına ciddi zararlar meydana getirecek olan Gıda teröründen bahsedeceğiz. 

Dostlar, bundan yirmi, otuz yıl öncesinde hayat koşulları çok zordu. İstediğimiz her şeye ulaşamıyor, bir şeyi ulaşmak için büyük çabalar sarf ediyorduk. Biz yitişmemiş olsak ta büyüklerimizin bahsettiklerinden yola çıkarak yorum yapmaktayım. Eskiden sofralarda var olan ya buğday haşlamasıydı ya da sütlü ürünlerin bazılarıydı. Ancak bu ürünler o kadar az olmasına rağmen çokça faydalıydı. Eski topraklar bizlere günümüzdeki neslimize kıyasen daha uzun ve daha sağlıklı bir ömür geçirdiğini görmekte olup öylede olacağını belirtmek istiyorum. Sac üzerinde buğdayı öğüttükten sonra organik şekilde ekmeğini yapıp tüketirdi eskiler. Eski kadınlar birden fazla çokça çocuk getirmelerine rağmen hala dip dinç şekilde ayakta durmaktadırlar. İstisnai durumları geçelim. Büyüklerimiz organik sebze meyve ile beslenerek biz gençlere şu yaşlarında bile taş çıkartmaktadırlar. Gelin görün ki günümüzde çok şansız bir gençlik olarak yaşadığımızı hatırlatmak istiyorum. 

Birkaç somut örnek vermek istiyorum,

Mesela tavuk tüketimi o kadar artmış ki bunun ciddi zararları olacağını hatırlatmak istiyorum. tavuk zararlı değil hatta protein kaynağıdır. Ancak büyük tavukların belirli zamanlar içinde olgunlaşmasının önüne geçerek çeşitli şirketlerin uyguladıkları yöntemlerle daha erken olgunlaşmasıyla daha fazla kar elde etmek için insan sağlığına ilerleyen yıllarda ciddi zararlar vereceğini unutmaktadırlar. En çok tüketilen ürünlerden birisi olan tavuk dönerde dahi çeşitli esnaf ve iş yerleri çeşitli uygulamalarla katkı malzemeleri katarak insan sağlığına ciddi zararlar vermektedirler.

Tükettiğimiz ekmeklerde var olan buğdayın genetiğinin bozulması ve çeşitli kirli yöntemlere müsaade edilmesinden dolayı glüten hastalarının sayısı, çeşitli kronik rahatsızlığı olan insan sayımız artmaktadır. Bu yüzyılın en büyük savaşı kuşkusuz gıda savaşı ve gıda terörüdür. Birden fazla örnek vardır. Bizlere faydalı diye düşündüğümüz birçok yiyecek içecek çeşitli oyun ve kar amacından dolayı insan sağlığına ciddi zararlar verecek katkı maddeleri içermektedir. Sizlere naçizane tavsiyem yiyeceğiniz şeylere ciddi oranda dikkat gösterip elinizden geldikçe organik şeyler tüketmeye çalışın. Ekmek konusuna tekrardan değinmek istiyorum. Dünyada ekmek tüketiminin en çok olduğu ülkelerden birisiyiz. Ekmeğin kilo yapması dışında diyabet hastalığına dahi yol açması diyabet hastalarına zarar vermesi bizlerin ne kadar zor bir savaşın içinde olduğumuzu gösterir.

Özellikle ekmek tüketiminde de şehir olarak ta ilk sıralarda olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu hususta devletimizin gıda ile ilgilenen makamların derhal bu hususta çeşitli çalışmalar meydana getirerek insanların sağlığına zarar verecek şeylerin önüne geçmeye çalışmalıdır.

Ben gıda mühendisi değilim. Diyetisyen de değilim. Ben yalnızca toplumun sorunlarını, topluma zarar veren durumları belirtip önlem alınmasını veyahut dikkat çekmek isteyen bir vatandaşım. 

Yediğimiz protein kaynaklı yiyecekler bile bizleri halsiz, tembel, güçsüz etmektedir.

Fast food olarak tabir edilen sokaklarda çeşitli iş yerlerinde insan sağlığını ciddi oranda olumsuz etkileyen gıdalar satılmaktadır. Sırf lezzet ve damak tadı için geleceğinizi çöpe atmayın. Veyahut bir kuruş pahalı bir kuruş ucuz diye sağlığınızı hiçe atmayın. Devletimizin makamlarının da bu hususta ciddi çalışmalar meydana getirmelerini vatandaşlarımız adına önemle arz ediyorum. Gıda temel ihtiyaçken gıda ile insanlara zarar vermek zalimlik ve hainliktir. Buğdaylarımızın özünü tekrar gözden geçirip genetiği değiştirilmemiş buğdaylara dönülmesini tavsiye etmekteyim. Sonu kötü olmaması için toplum ve devlet olarak birlikte mücadele edelim. Bizler organik şeyler dışında herhangi bir şey almayalım. Herhangi derken sağlığa zarar verdiğini düşündüğünüz şeyleri. Devletimizde bu hususta çeşitli çalışmalar meydana getirerek bu çağda en zor sınavlardan biri olan gıda sınavını anlımızın akıyla fazla zarar görmeden atlatalım. 

Selam ve sağlıklı bir hayat ile…

GIDA TERÖRÜ
Reklam Alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.