Reklam Alanı

DELİ MURO VE GÜLPINAR PROTOKOLÜ

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Şanlıurfa'da son günlerde yaşanan siyasi gelişmeler, Türkiye'nin ve bu şehrin siyasi gidişatı hakkında çok karamsar bir tablo ortaya koyuyor. Birbiri ardına yaşanan skandallar, liyakatsizliğin ve saygısızlığın kol gezdiğini açıkça gösteriyor.

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan belediye başkanlarının ve milletvekillerinin birlikte göründüğü skandal bir protokol fotoğrafı ve diğer yanda Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanıyla atanmış bir bakan olan Murat Kurum arasında yaşanan protokol krizi.. Şanlıurfa da büyük infiale neden olan olay, Murat Demir, (halk ağzıyla) Deli Muro'nun devlet protokolünde milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla birlikte yer alması akıllara durgunluk verirken, diğer yanda iki buçuk milyonluk nüfusu temsil eden seçilmiş bir başkan olan M. Kasım Gülpınar'ın isminin protokolden silinmesi tam bir skandal olarak yorumlandı. 

Siyaset Nefret ve İhtirasa Teslim!

Siyasetin asıl amacı halka hizmet etmekken, Şanlıurfa'da gördüğümüz tabloda nefret ve ihtiras ön plana çıktı. Siyasi kavgalar ve öfkeler, şehrin ve halkın menfaatlerinin önüne geçti.

Sayın Gülpınar'ın protokoldeki yerinin Deli Muro tarafından işgal edilmesi, siyasetin geldiği vahim durumu bir kez daha gözler önüne serdi. Bu durum, liyakatsizliğin ve saygısızlığın siyasette ne kadar güçlü olduğunu gösterdi.

Halk Öfkeli, Saygınlar Tepkili!

Bana göre bu tablo açıkça halkta siyasete karşı büyük bir güvensizliğe kapı araladı. Siyasetçilere ve bu işe çanak tutanlara karşı tepkiler her geçen gün büyüyor. Atanmışların seçilmişlere karşı bu tavrı kabul edilemez olduğunu Şanlıurfalılar sosyal medya üzerinden çok ciddi bir şekilde dile getiriliyor.

Ayrıca Sayın Gülpınar'ın bu duruma karşı soğukkanlı bir tavır sergilemesi olayların bir nebzede olsa ortamın sakinleşmesini sağladı. Sayın Gülpınar’ın bu tavrı takdire şayan bir tavır olarak okunmalıdır. Ancak Vali'nin sessizliği ise tam bir hayal kırıklığı yaratıyor. Bu sessizlik, tarafsızlık ilkesinin çiğnendiğini ve adaletin yerini liyakatsizliğe bıraktığının bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

Şanlıurfa'ya Yakışır Bir Siyaset Mümkün!

Şanlıurfa'nın köklü değerlerine ve entelektüel birikimine yakışır bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Siyasetin temeli liyakat, adalet ve saygı olmalı. Siyasi çekişmelerin ötesinde, şehrin ve halkın menfaatleri için birlikte çalışmalıyız.

Bu utanç verici tabloyu düzeltmek için hepimize görev düşüyor. Sivil toplum kuruluşları ve halk, sesini yükseltmeli ve bu gidişata dur demeli, bu durum karşısında Siyasetçilerimizden liyakatli ve saygılı bir tutum bekliyoruz.

Unutmayalım ki, Şanlıurfa'nın değeri ve itibarı her şeyden önemlidir. Bu değerleri korumak ve daha iyi bir geleceğe ulaşmak için hep birlikte mücadele etmeliyiz.

DELİ MURO VE GÜLPINAR PROTOKOLÜ
Reklam Alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.