Reklam Alanı

HİCRET: İSLÂM DEVLETİNE GİDEN YOL!

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Hicret; kaçış değil, müsait zaman ve zeminde, İslâmi ahkamı belde/topraklarda, rayına oturtmakla islâm Devletinin temellerinin atılması demektir!

Hicret; geriye dönmek için yola çıkışın adıdır! Hicret; Mekke'ye dönüşün, Medine'yi islâm devletinin başkenti ilan etmenin adıdır. Hicret; şirk despotizmine karşı, Tevhidi kıyama kalkmakla kamet sahibi olmanın diğer ismidir. Hicreti olmayanın hicranı; davası olmayanın Hicreti yoktur. Hicret; kaçış değil, dönüş için yapılan seferberliktir.  Hicret; öze dönüş, eve dönüş, özlenene kavuşmaktır. Hicret; sufli olandan ulvi olana doğru yol almaktır. 

Hicret; hesabiliğin değil, hasbi olmanın hayalini kurmanın fedakarlığıdır. Hicret; hüzün ve keder yurdunu, huzur ve ikram yurduna dönüştürmenin mücadelesidir.  Hicret; Mekke'siz Medine'nin, Medine'siz Mekke'nin olmadığının ispatıdır. Hicret; şirkten, isyandan, Tağüttan, zulümden, haksızlıktan, inkârdan kaçış; Tevhide, itaate,hakka, adalete, hakkaniyet ve iman limanına sığınmanın adıdır. Evet, Hicreti olmayanın hüznü olur vecizesi, her birimizin yakamıza takacağımız bir gerdanlık mesabesindedir. Hicret; kin ve garazın olduğu yerden; muhabbet ve uhuvvetin yurduna kavuşmanın özlemidir.  Ve Hicret; islâm devletine giden kutlu yol/yolculuktur! Hicret; aşktır, sevdadır, derttir, davadır, özlem ve istikbaldir. Hicret; bir ömür boyu yılmadan, yorulmadan, kutlu Nebi (s.a.v)'nin izinden yürümektir, hedefe doğru koşuşturmaktır. Hicret; darü-l kahr'dan, darü-l emana iltica etmektir. Ama geri dönmek için, var gücüyle çalışmaktır. 

Hicret; günahlardan, isyandan, hata ve taşkınlıkların dip dalga yaptığı yer ve mekanlardan uzaklaşmaktır. Ama hepsini, Tevhidin hayat suyuyla yıkayıp temizleme mücadelesi vermektir. Hicret; islâm devletini kurmakla, evrensel ve cihanşümul olarak insanlığın kurtuluşuna zemin hazırlamaktır. Hicret; kaçış değil, kavuşmaktır. Hicret; korkmak değil, asli vatanda konaklanmaktır! 

Hicri 1446 sene-i mübarek; Ümmetin diriliş ve direnişine vesile olmasını niyaz ediyorum. 

Vesselam. 

HİCRET: İSLÂM DEVLETİNE GİDEN YOL!
Reklam Alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.