Reklam Alanı

SRET MEDNÜG

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Öncelikle yazı başlığının dikkatinizi çektiğinden adım gibi eminim. Ne yani, bu adam kafayı mı yemiş sesleri de işitiyor gibiyim bir kısım arkadaşlarımızdan! Neyse, hani şu sır/aralar kalem ve kelam erbabı cenahında; doksan derecelik ters bir pozisyonunun olduğunu görmekteyiz ya. İşte, malum sıra dışı olan pozisyon yeniden ters bir gündemin oluşmasına katkı mı sunar yoksa yarar sağlar ya da birilerinin işine mi yarar onu bilemiyorum. Ama bilebildiğim şey, ülkemizde ne zaman ki duyarlı olan insanlar, dünyadaki zulüm ve zalimlere karşı seslerini yükselttiklerinde; sanki gizli bir el tarafından birkaç tane zıt herifin; sosyal medyada hemen sahaya sürüldüğünü görmekteyiz!

Aklı selim ile düşünüldüğünde, bu tür kişi ve kimselerin; tesadüf eseri ortaya çıkmadıkları anlaşılmaktadır. Mesela, eylemsel içerikli söz ve iddialarıyla ekranlarda Müslümanlara ve kutsallarına dil uzatan malum zümrenin, belli ki; sırtlarını kuvvetli (!) bir yere dayamışlar! Yoksa bu gibi heriflerin haddine mi düşmüş ki; Müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede, kalkıp Peygamber (s.a.v)'e ve onun güzide eşlerine dil uzatsınlar?

Sosyal medya da, malum gruba cevap veren kardeşlerimizin iyi niyetlerinden şüphemiz yoktur. Ancak söz konusu mühtediler, kendilerine verilen cevaplarla değil; tabir caizse Osmanlı tokadı ile susturulmaktan başka bir dilden anlamadıkları kesindir... Bizler Müslümanlar olarak, şu ayetin: 

"Allah’tan başkasına tapanlara kötü söz söylemeyin; sonra onlar da bilmeden, taşkınlık yaparak Allah hakkında kötü sözler söylerler. Böylece biz her ümmete kendi işlerini çekici gösterdik. Sonunda dönüşleri rablerinedir. Artık O, ne yaptıklarını kendilerine bildirecektir. (En'am, 108) emrettiği gibi hiç kimsenin putlarına sövmemekle, hakaret etmemekle, emrolunmuşuz. O zaman, hal böyle iken ülkeyi yönetenlerin görevlerinden en önemlilerinden bir de bu gibi müptezellerin ağızlarının payını verip onları ait oldukları yere postalamaları gerekmez mi? Gerekir, hem de hiç vakit kaybetmeden, ama yapmıyorlar. Ülkede ne kadar Lezbiyenist, ateist, Deist, Liberalist, Kemalist,  demokrat, Sosyalist ve Kapitalist varsa; tümünün her konuda, hatta islâmla sorunlu oldukları halde, İslami konulara bile dil uzatmakla ahkam kesip konuşmaları serbestken, ama sıra İslâm'ın hüküm ve nizamını anlatan/savunan mütedeyyin Müslümanlara gelince; elektrik çarpmış gibi hemen mahalle baskısı vardır yaygaralarıyla avazları çıktığı kadar; köktendinci, radikal, şeriatçı, laiklik düşmanları diye ilan edip susturulmaya çalışılmaktadır... Şimdi biri kalkıp da bana, senin bu anlattıkların yanlıştır, böyle bir şey söz konusu bile değildir diye itiraz edebilir mi? Kanaatimce hayır ve olmamalı, çünkü yaşadığımız ülkede, kısa aralıklarla suni ve ters gündemlerle oluşturulmakla insanlar meşgul edilmeye çalışılmaktadır ki, hakkı ve hakikati dile getirmesinler. Peki, bunu nereye kadar götürüp de insanları uyutmaya çalışacaklar? 

Bugün zıvanadan çıkmış olan kalabalık kitleler, Müslümanların her şeylerine dil uzatıp hakaret etmelerine rağmen; mevcut sistem tarafından sırtları sıvazlanmakta, fikir özgürlüğüdür saçmalığıyla, hepsi desteklemektedirler. Hemen birçok yerde, Kur'an'a, ıslama ve Müslümanlara hakaret etmenin suç teşkil etmediği, bunun fikir özgürlüğü (!) sayıldığı; ama tersinden bakıldığında Laiklik ve Demokrasiyi eleştirenlerin hemen bağnazlıkla, yobazlıkla, hatta kimi zaman vatan hainliğine itham edilmekle toplumsal kutuplaşma tetiklenmektedir. O zaman, böyle bir düzene; sosyal, âdil, hukuk nizamı veya devlet yapısıdır denilebilir? Kısacası Müslümanlar yapınca suç, Müslüman olmayanlar yapınca fikir özgürlüğü oluyor? Yedi yaşındaki çocuklar dahi, bu kandırmacalara yalanlara artık inanmaz... Adamın alnı ömründe secde görmemiş; ama o da ekranlarda İslam hakkında konuşuyor! Garabet ki ne garabet? İşte ters gündem budur.!

Vesselam. 

SRET MEDNÜG
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.