Reklam Alanı

GÜLPINAR'DAN URFALILARIN GELECEK BEKLENTİSİ

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Geçtiğimiz haftaki yazımızda Yeniden Refah Partisi'nin Türkiye'deki siyasi yükselişi ve Mehmet Kasım Gülpınar'ın Şanlıurfa'daki başarısını ele almıştık. Bu yazıda ise Şanlıurfa'da yerel seçimlerin ardından ortaya çıkan sessizliğin toplumsal ve siyasal yansımalarını ele almaya çalışacağız.

Yerel Seçimlerin Ardından Sessizlik

Yerel seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte Şanlıurfa'da büyük bir sessizlik hakim. Bu sessizlik, önümüzdeki yıllarda belki de gerçekleşecek toplumsal değişimin habercisi olabilir. Seçim sonuçları, Şanlıurfa'nın siyasal yapısında önemli bir değişim sinyali verdi. Özellikle şehir merkezi ile kırsal alanlar arasındaki ayrışma ve çatışma bu seçimlerde daha belirgin bir şekilde ortaya çıktı.

Şehirliler ve Köylülerin çatışması

Urfa'nın siyasi tarihinde devam eden bir şehirli-köylü ayrımı her zaman var olmuştur. Mesela ilçede ve köyde yaşayan siyasetçiler Şehirli siyasetçilere, genellikle "beyaz Urfalılar" ya da "isotçular" olarak nitelerken, şehirlilerde yaşayan siyasetçilerde ilçede ve köylerde yaşayan siyasetçielere "gundiler" veya "tirşikçilar" diyerek karşılık vermektedir. Bu ayrım, sadece sosyal ve kültürel hayatı değil, aynı zamanda siyasi tercihleri de etkilemektedir. Bu bağlamda, Mehmet Kasım Gülpınar'ın bir Siverek'li olarak gösterdiği bu başarıyı sadece Kasım gülpınar'ın başarısı değil aynı zamanda köyde ve ilçede yaşayan siyasetçilerin, şehirlilere karşı göstermiş olduğu bir başarının bir yansımasıdır.

Siverek'in Urfa'ya Siyasi Etkisi

Siverek, Şanlıurfa'nın siyasi geleceğini belirleyen en önemli ilçelerden biridir. Siverek'in güçlü siyasi yapısı ve etkili liderleri, Şanlıurfa siyasetinde her zaman belirleyici bir rol oynamıştır. Bu seçimde de Mehmet Kasım Gülpınar'ın bu başarısı, Siverek'in etkisini bir kez daha gözler önüne sermiştir.Ancak, Gülpınar'ın büyükşehir belediyesine seçtiği yeni kadronun halkın beklentilerini ne derece karşılayabileceği konusunda bazı endişeler  göz önünde bulundurulmalıdır.  Çünkü halen belediyecilik hizmeti konusunda bir aksiyon ve önemli bir çıkış yapılmadı. Mesela, gündemdeki konu olması hasebiyle, Şanlıurfadaki Sokak köpekleri konusundaki tartışmalar Türkiye'nin gündemindeki yerini koruyor.

Büyükşehir Belediyesinde Değişim ve Beklentiler

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde halen değişimin gerçekleştiğine dair ciddi bir sıçrama görülmedi. Kalıplaşmış ve kronikleşmiş "Urfalı kafası" büyükşehir belediyesinde hakimiyetini sürdürüyor. Bu durum, halkın beklentilerini karşılamakta yetersiz kaldığını bariz bir şekilde görebiliyoruz. Mehmet Kasım Gülpınar'ın halkın güvenini ve desteğini arkasına alarak, büyükşehir belediyesindeki bu durumu değiştirmesi büyük önem arz ediyor. Mesela 5 yıllık master planı çerçevesinde Şanlıurfa'nın sanayileşme, kültürel gelişim ve turizm potansiyelini artırarak, 21. yüzyılın temsilcisi bir büyükşehir olması gerekiyor. Bu konuda halen somut adımlar açıklamalar gelmedi.

Sayın Gülpınar'a çalıştay önerilerim. 

Şanlıurfa, tarihi ve kültürel zenginliği ile öne çıkan bir şehrimiz. Fakat her şehirde olduğu gibi Şanlıurfa'nın da karşı karşıya olduğu bazı problemlerin acilen çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz. Bu problemleri çözmek ve Şanlıurfa yı daha yaşanabilir hale getirmek için acil bir değişime ihtiyaç duyduğumuzu bu seçim bize göstermiş oldu. Bu değişimin ilk adımı olarak belediyemizin farklı alanlarda uzman kişilerle bir araya geleceği çalıştaylar düzenlemesini öneriyorum.

Çalıştay Önerileri:

Sosyal Bilimciler ve Kültür Adamlarıyla Çalıştay: 

Şehrimizin kültürel değerlerini korumak ve geliştirmek, turizm potansiyelini artırmak için sosyal bilimciler ve kültür adamlarıyla bir araya gelinebilir.Bu çalıştayda Şanlıurfa'nın kültürel kimliği, turizm stratejileri ve kent hafızasının korunması gibi konular ele alınabilir.

Mimar, Mühendis, Şehir Plancısı ve İktisatçılarla Çalıştay: 

Şehrimizin altyapısını geliştirmek, trafik sorununu çözmek ve daha yaşanabilir bir kent oluşturmak için mimar, mühendis, şehir plancısı ve iktisatçılarla bir araya gelinebilir. Bu çalıştayda ulaşım planlaması, kentsel dönüşüm, yeşil alanların artırılması ve ekonomiye canlandırma gibi konular ele alınabilir.

Kurum Müdürleriyle Çalıştay: 

Şehrimizin eğitim, sağlık, güvenlik ve temizlik gibi alanlardaki sorunlarını çözmek için ilgili kurum müdürleriyle bir araya gelinebilir. Bu çalıştayda kurumlar arası koordinasyon, hizmetlerin etkinleştirilmesi ve kaynakların daha verimli kullanımı gibi konular ele alınabilir.

Şehir Dışında Şanlıurfa Üzerine Kafa Yormuş Kişilerle Çalıştay:

Şehrimize dışarıdan gelen ve farklı bakış açılarına sahip kişilerin de fikirlerini almak için Şanlıurfa dışında şehrimiz üzerine kafa yormuş kişilerle bir araya gelinebilir. Bu çalıştayda farklı bakış açılarıyla şehrimizin değerlendirilmesi ve yeni fikirlerin ortaya konması amaçlanabilir.

Bu çalıştaylardan çıkan sonuçlarla şehrimiz için bir yol haritası çizilmesi ve bu yol haritasının kararlılıkla uygulanması gerektiğine inanıyorum. Ayrıca, şehrimizin tüm paydaşlarının bu çalıştaylara katılımının sağlanması ve fikirlerinin alınması da önemlidir.

Gelecek İçin Umutlar ve Beklentiler

Umarız ki, bundan sonraki süreçte Şanlıurfa'nın kaderini değiştirecek büyük adımlar atılır. Şanlıurfa'nın sanayileşmesi, kültürel zenginlikleri ve turizm potansiyeli ile daha fazla katkı sağlayabilecek bir büyükşehir ruhu ortaya konmasını bekliyoruz.

Hepimiz Şanlıurfa'nın geleceği için, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, yenilikçi ve vizyoner bir yaklaşımı benimseyen bir büyükşehir belediyesi tasavvur ediyoruz.

GÜLPINAR'DAN URFALILARIN GELECEK BEKLENTİSİ
Reklam Alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

1 Yorum

  1. 14 Haz 2024, 18:33

    Tebrikler kutluyorum hayırlı olsun çok yerinde olmuş çalıştayınız çabalarınızı boşa çıkmaz

    Cevapla

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.