Reklam Alanı

KARAKÖPRÜ’YE BAĞLANIRSA

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

 

Urfa’da İlginç duyumlarla karşılaşıyor insan. Hizmet alamadığına kanaat getiren,derdini dinleyecek muhatap bulamayan çareyi ayrılıp bir başka yerel yönetime bağlanma yollarını arıyor. Geçen yıllarda Birecik’in ayrılıp Gaziantep’e bağlanma isteği gündeme gelmişti. Küçük çaplı ve cılız da olsa aynı isteği şimdi de Dağeteği ve Güzelyurt sakinlerinin gündeme getirmelerine şahit oldum.        

Geçen yıl “HALİLİYE NEDEN AĞIR” başlıklı yazıda bu konuya da değinmiştim. Haliliye belediyesinin elle tutulur tek boş imarlı sahalarından olan Dağeteği ve Güzelyurt bölgelerine ilgisiz kaldığı, alt ve üst yapı için çalışmasının ve girişiminin olmadığı konusunda bölge sakinlerinin çekincelerini dile getirmiştim. 

Esas mesele ilçe sınırının teknikten uzak hatalı şekilde geçirilmesi. Zamanın ehli vukuf(!) komisyonu, Bazen bir konut adasını bile ikiye bölen ilçe sınırı geçirmişlerdi. Kadastronun saç baş yolduğuna bizzat şahit olmuştum.

Dağın Güzelşehir (doğukent)  denen Karaköprü’ye ait olan kısmında yapılaşma hemen hemen bitme noktasına geldi. Binaların hemen karşı parselleri Haliliye’ye ait ve bir çivi bile çakılmamış halde bekliyor. Aynı durum yeni açılan Buluntu Hoca bulvarının geçtiği, badıllı ve güllübağ bitimiyle başlayan Güzelyurt bölgesi içinde geçerli. Beton santrali çevresinde Kaçak yapılan bağ evlerinin dışında yapı yok. Ki bu kaçak yapılara da ses çıkaran da yok. Bölge sakinleri Haliliye belediyesinin ekiplerini şimdiye kadar görmedik diyorlar. Belediyenin varlığını telefonlarına gelen Emlak vergisi hatırlatma mesajlarında görebildiklerini söylüyorlar. 

Bölgenin planları en az 15-20 yıllık. Bir kısmı Fakıbaba döneminde, bir kısmı Özel idare zamanında yapıldı. Gelişmeme Sebepleri arasında bir ara plana yapılan itirazlar ve parsellerin hisseli olması deniliyordu. Sayılanların çoğu yıllar içerisinde çözülmesine rağmen hizmet noktasında, şimdilik Belediyesinden ses seda yok. Karaköprü Badıllı bölgesinde binalar yükselmiş ve hemen bitiminde Güzelyurt başlıyor, arsalar boş, Yol yok, alt yapı yok.

2014 yılında kurulan Haliliye Belediyesi bölgeye hep yabancı kaldı. Seçim vaatleri arasında Dağeteği ve Güzelşehir ile ilgili dişe dokunur bir söz duyan olmadı. Alt yapıyı nasıl çözecekler bilen yok. Altyapı ile ilgili taleplere “bize ait değil büyükşehir yapacak” diye geçiştiriyorlar. Gündemlerinde olmadığı anlaşılıyor, olsa, ilçe olarak mahallelerine sahip çıkıp alt yapı için gerekli girişimlerde bulunurlardı şimdiye kadar… Ayrıca Seçim öncesi Haliliye, Büyükşehirle pek yıldızlarının barışmadığını kapalı kapılar ardında dile getiriyordu. Şimdi parti olarak da ayrıldılar, nasıl olacak belli değil.

Mahalle sakinlerinin iddiasına göre: seçim sırasında Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile girdikleri diyaloğda, Dağeteği ve Güzelyurt’un topoğrafik yapı ve konum olarak Karaköprü’nün bir parçası gibi göründüğünü , Karaköprü’ye bağlanmasını gündeme getirdiklerini, Nihat Çiftçi’nin de kendilerine bu konuda yardımcı olacağına dair söz verdiğini dile getiriyorlar. Bir mahallenin bir ilçeden ayrılıp başka bir ilçeye bağlanması kolay mı ? Mevcut konjonktürde zor gibi görünüyor. Hele şu an bağlı olduğu ilçe buna ne der ayrı mesele. Ortada ciddi bir emlak geliri var, bundan vazgeçer mi ? Geçmez …  

Haliliye ilçesinin İmarlı sahaları içinde önemli bir alanı kapsayan Dağeteği ve Güzelyurt bölgesinin bu şekil atıl durumda sahipsiz görünmesine, çiçeği burnunda Büyükşehir nasıl bir tavır alacak hep beraber göreceğiz. Yıllardır alt yapı bekleyen bölge sakinleri, daha önce göremedikleri hizmeti yeni Büyükşehir idaresinden görebilecekler mi, Buluntu hoca bulvarı üzerindeki yüzlerce dönümlük belediyeye terkedilmiş imarlı park alanlarında kalan  yüzlerce yıllık anıt zeytin ağaçlarına sahip çıkılacak mı? 

Değişen bir şey olacak mı? 

Zaman gösterecek.

KARAKÖPRÜ’YE BAĞLANIRSA
Reklam Alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.