Reklam Alanı

GİRİŞİMCİLİK RUHU VE İNOVATİF FAALİYETLER

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Ülkemizde son dönemlerde girişimcilik alanında eğitim faaliyetlerinin artması, mentorluk desteklerindeki sirkülasyon, kişisel beceri ve yeteneklerin doğru yönlendirilmesi, proje desteklerinin yerinde kullanılması noktasında istihdam ve İnovatif süreçlerde gelişmeler kaydedilmektedir. Özellikle  Şanlıurfa  Karaköprü ilçemizde Karaköprü Belediyemizin öncülüğünde  yürütülen hibe projelerinde sürdürülebilir kalkınma ve iktisadi gelişmeye katkıda bulunulması açısından ICMPD (Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi) tarafından, T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Uyum için Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) Projesi kapsamında; “Karaköprü Belediyesi Girişimcilik, İş Geliştirme,  İnovasyon ve Ticarileştirme Merkezinde” “Ahşap oyuncak atölyesi, Kilim ve Halı dokuma Atölyesi, Dijital Pazarlama, Mentorluk, İş Hukuku , Şirketlerin Kuruluş Süreçleri, İş Ortaklıkları” ve diğer eğitim dallarında hizmetler verilerek ülkemizde yeni iş yerlerinin kurulması ve istihdamı açısından önemli bir katkı sağlamakladır.

TÜİK verilerine göre İşgücü 2022 yılında bir önceki yıla göre 1 milyon 618 bin kişi artarak 34 milyon 334 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 1,7 puanlık artış ile %53,1 olarak gerçekleşti. İşgücüne katılma oranı erkeklerde %71,4, kadınlarda ise %35,1 oldu.

2023 Ekim ayında hane halkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2023 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre 163 bin kişi azalarak 2 milyon 961 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,5 puan azalarak %8,5 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde %7,0 iken kadınlarda %11,3 olarak tahmin edildi. Bu veriler ışığında yeni iş sahalarının kurulması üretim ve ekonomik girdilerin artması, genç girişimci sayılarının artması, ülkemiz açısından istihdam veri oranlarının artmasına olumlu etki etmektedir. 

Son zamanlarda girişimcilik alanında genç iş insanlarımızın ortaya çıkması ve bu sürece katkı sağlaması bakımından önemlidir. Şanlıurfa’da bir önceki kuşaklarının ticari ve ekonomik kabiliyetlerini miras alarak süreci kartopu gibi büyütme anlayışı ile hedeflerine bu bilinç çerçevesinde yürüyen genç girişimcilerimizin sayısında da artış görülmektedir. 

Reel ekonomik politikalara değer katması bakımından, ÇAKMAK Grup yönetim kurulu üyesi, girişimcilik ruhunu taşıyan ve istihdama katkı sağlayan genç iş insanı, TÜGİAD Ankara yönetim kurulu başkanlığına seçilen Aykut ÇAKMAKLI’ yı da tebrik etmek istiyorum.  Ankara’da çalışma ekonomisi alanında Şanlıurfa’mızın sesi olacak bu girişimin önemli olduğunu düşünüyorum.  Türkiye’deki ilk ulusal ve tek uluslararası genç iş insanları derneği olan TÜGİAD, genç iş insanlarının liderlik vasıflarını, sosyal sorumluluklarını ve ortak hedeflerini geliştirerek ülke çapında tüm toplumun sosyo-ekonomik gelişimine katkıda bulunmak amacıyla kurulmuş olup; inşaat, tekstil, dış ticaret, otomotiv ve yedek parça, turizm, yiyecek, mekanik ve diğer metal ürünlerin imalatı gibi 60’dan fazla sektörü temsil eden ve dünya çapında 100 ülkeye ihracat yapan bir Sivil Toplum kuruluşudur.

Bu kapsamda Şanlıurfa’mızı sosyo-ekonomik üst lige çıkarmak için çaba sarf eden tüm girişimci iş insanlarımıza iş hayatlarında başarılar dilerim. 

GİRİŞİMCİLİK RUHU VE İNOVATİF FAALİYETLER
Reklam Alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.