Kimseye kaldıramayacağı yükü yüklememek lazım. Fazla yük her biri değerli olan malınızın, yolda dağılıp dökülmesine sebep oluyor.
Depremde gündemin bir numaralı kurumu Çevre Şehircilik ve iklimlendirme il müdürlüğü oldu.
Validen sonra en çok yetki bence bu kurumda var.
Tüm il genelinde Hazine mallarını; idare eden, satan, tahsis eden, kiralayan, ecri misil kesen binlerce dosya ile boğuşan Milli Emlak Birimi Ç.Ş.B il müdürlüğüne bağlı bir birim.
İl genelindeki Tüm Yapı denetim Şirketlerinin kuruluş ve denetiminden sorumlu. Yapı denetimlerin amiri. Herkes Belediyeleri sorumlu zannediyor ama değil...Yapı denetim sisteminden kaynaklanan problemlerden şikayetçi isek, başımızı çevirip Ç.Ş.B il Müdürlüklerine bakmamız lazım.
Yapılaşmadan-Betonlaşmadan sorumlu olan bir müdürlüğe Çevrenin korunmasını da vermemiz ne kadar pratikte sonuç veriyor düşünmek lazım.
Kuraklık, Susuzluk, sıcaklık gibi konular başlı başına geleceği tehdit eden sorunlar. Bu kadar önemli meselelerin başını kaşımaya fırsat bulamayan bir müdürlüğe verilmesi bu işe verdiğimiz değerin ölçütü.
Deprem sonrası Hasar Tespit çalışmalarında tek yetkili kurum Çevre ve Şehircilik oldu. Ev ihtiyacının çok fazla olduğu , çevre illerden göç aldığımız bu günlerde Sadece Urfa'da 3000 e yakın yeni inşaatın kontrol beklediğinin söylenmesi , Biten inşaatların Ç.Ş.B ekiplerinin yolunu gözlüyor olmaları , Onlarca müteahhidin Çevre Şehircilikte inşaatını kontrol ettirmek için kuyruk olması , Binlerce kişinin kontrol edilmeyen , Girilemeyen yapısının kontrolü için dilekçe vermesi ,Masalarda biriken dilekçelerin Sadece evrak kayıttan 2-3 günde geçmesi , Ağır hasarlı binaların çevresine bu kadar tehdit oluşturduğu bir zamanda tüm gözlerin bu kurumda olması , itirazları çarçabuk değerlendirecek nitelikli personel yokluğu ,
Ayrıca isminde geçen Şehircilik disiplinine ne kadar zaman ayırabildikleri de tartışılıyor olması...
Urfa İl Müdürünü tanımam. Şahsı Şahsımızdan üstün olabilir. Tüm bu farklı disiplinlerin hangisinden eğitim almış diye sormayın. Özgeçmişine baktım. Sınıf öğretmenliği ve Jeofizik Mühendisliği eğitimi almış. Jeofizik ne mi? Jeofizik mühendisliği, Yerküre ‘deki maden, mineral, petrol, doğalgaz, su ya da inşaatlar için zeminlerin incelenmesi, konumunun saptanmasını ve dinamiğinin araştırmasını bilimsel yöntemlerle yapan bir mühendislik dalıdır. Yani Ç.Ş.B den ziyade MTA da, DSİ de, Yol işlerinde, Petrol aramada olur, Biraz ÇŞB uzak bir kurum. Ama Öğretmen kökenliler Bürokrasiyi iyi bilir, Kolaylaştırmayı da zorlaştırmayı da... Tabi Sayın Müdürün Her şeyi bilmesi, Çözüm üretebilmesi mümkün değil. Hiç Kimse bir koltukta 10 karpuz taşıyamaz...Onun için ne kadar günü kurtarırsa...
Sonuç olarak bu kadar farklı ihtisas konusunu tek elde toplamak bürokrasiyi azaltmak mı oldu, içinden çıkılmaz hale getirmek mi oldu umarım ilerleyen günlerde ciddi şekilde değerlendirmeye alınır.
Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!
Tekrar deneyiniz.
0 Yorum