reklam alanı

Şanlıurfa’nın beyaz altını Malatya’da değerine değer katıyor

Türkiye’de pamuk üretiminde başı çeken Şanlıurfa’dan gönderilen pamuklar, Malatya’daki tesislerde yüksek teknolojiyle işlenerek kaliteli ipliğe dönüşüyor.

Şanlıurfa’nın beyaz altını Malatya’da değerine değer katıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin pamuk üretiminde lider konumda olan Şanlıurfa, sadece kendi ekonomisine değil, çevre illerin sanayi gelişimine de katkı sağlıyor. Şanlıurfa’dan Malatya’ya gönderilen beyaz altın burada faaliyet gösteren Murat Yapı Tekstil’in modern tesislerinde işlenerek yüksek kalitede ipliklere dönüştürülüyor.

Sonsöz’de yer alan habere göre, Firma, Edirne'deki tesisinden sonra Malatya’da açtığı ikinci fabrikasında yüzde 100 pamuk iplik üretimi yaparak bölgedeki tekstil üretimine önemli katkı sağlıyor.

Yaklaşık altı aydır Murat Yapı Tekstil’de lojistik şefi olarak görev yapan Emre Çelik, fabrikanın üretim süreci ve sektörün güncel durumu hakkında bilgi verdi. Edirne'deki tesiste hem pamuk hem de melanj iplik üretimi yapılırken, Malatya’daki fabrikada yalnızca kompakt pamuk ve penye iplik üretimi gerçekleştiriliyor.

 “Malatya’da şu anda, bildiğim kadarıyla yüzde 100 pamuk iplik üretimi yapan tek firmayız,” diyen Çelik, Türkiye tekstil sektörünün genel bir daralma sürecinde olduğunu, ancak Murat Yapı Tekstil olarak faaliyetlerine güçlü şekilde devam ettiklerini belirtti. Firma, kısa süre önce ikinci bir yer daha alarak yatırımlarını genişletme yönünde adım attı.

ŞANLIURFA’DAN GİDEN PAMUK KALİTEYE DÖNÜŞÜYOR

Üretim sürecini detaylandıran Çelik, ipliğin hammaddesi olan pamuğun Urfa, Ege Bölgesi, Yunanistan ve ABD gibi farklı kaynaklardan temin edildiğini ifade etti. “Pamuk önce robot makinelerde temizleniyor, ardından tarak makinelerine geçiyor. Temizlik işlemleri ve şerit haline getirme süreçlerinden sonra, penye ve ring makinelerinde tarama ve büküm işlemleriyle kaliteli iplik elde ediyoruz,” diye belirtti.

En son aşamada, iplik parafinle kaplanarak bobin makinelerinde sarılıyor. Bu işlem, ipliğin mukavemetini artırarak örme makinelerinde yaşanabilecek elektriklenme, ateşlenme gibi riskleri minimize ediyor.

Emre Çelik, tekstil sektöründeki daralmanın temel nedenlerini işçi maliyetlerinin artması ve faiz oranlarının yüksekliği olarak gösterdi. Buna rağmen Murat Yapı Tekstil’in üretime devam ettiğini ve yeni yatırım planlarını hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı. 

Şanlıurfa’nın beyaz altını Malatya’da değerine değer katıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.