Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, Mynet’in sorularını yanıtladı.
Başkan Gülpınar, UNESCO Müzik Şehri unvanına sahip olan Şanlıurfa'nın, 2026 yılında yapılacak UNESCO Müzik Şehirleri toplantısına ev sahipliği yapacak olmasının önemine değindi.
Başkan Gülpınar, şunları söyledi:
“Şanlıurfa, UNESCO dünya müzik şehirleri unvanına sahip şehirlerden biri. Türkiye’de bir Kırşehir bir de Şanlıurfa bu unvana sahip. Dünya müzik şehirlerinin bir araya geldiği senelik toplantılar oluyor. Olimpiyat seçmesi gibi düşünün, siz aday oluyorsunuz. Biz de göreve başlar başlamaz Portekiz’de yapılan toplantıda ‘2026’da bu toplantıyı Urfa’da yapmak istiyoruz’ dedik.
Kansas City, Belfast ve Da Lat ile yarıştık. 2026’da bu toplantı Şanlıurfa’da yapılacak. Bu muazzam bir şey. UNESCO’nun unvanlı şehirler arasında bu çapta bir organizasyon yapmak müthiş bir durum. Bu parayla satın alınamayacak bir PR. 100’e yakın şehir Urfa’da temsil edilecek. 2026 Ekim’deki bu organizasyonda kültürümüzü, müziğimizi, lezzetlerimizi tanıtacağız.
Bütün dünyaya Urfa’yı tanıtacağız. Buraya gelecek belediye başkanlarının birçoğu değil Urfa’yı Türkiye’yi bile henüz görmemişler, bu atmosfer onları çok etkileyecek.
İkili ilişkilerin getirdiği bir durum bu, ben senelerce vekillik yaptım. 7,5 sene AB uyum komisyonu başkanlığı yaptım, tarihte en uzun süre uyum komsiyonu başkanlığı yapan milletvekiliyim. Bu toplantıyı bileğimizin hakkıyla Urfa’ya aldık. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile de temasa geçtik, onlar da hükümet de bunu çok önemsiyor. Manevi anlamda onların da desteği olacak bizim maddi beklentimiz yok. Biz burada Türkiye’yi tanıtacağız.”
0 Yorum