Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısının 1. birleşimi yapıldı.
Birleşim; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ve meclis üyelerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı salonunda yapıldı.
Toplantı, yoklama ve açılış konuşmalarının ardından Büyükşehir Belediyes Meclisi Denetim Komisyonu’nun raporları kamuoyu ile paylaşıldı. Bu raporların ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, devraldıkları mali tabloyu ve önceki yönetimden gelen borç yükünü değerlendirdi.
BAŞKAN GÜLPINAR: ŞU ÇOK NET BARİZ BELLİ NE OLDUYSA 3 AYDA OLMUŞ ZATEN
Başkan Gülpınar, 2023 yılı sonunda belediyenin borcu 2 milyar 800 milyon TL iken, seçim süreciyle birlikte bu borcun 6 milyar 300 milyon TL'ye çıktığını ve bu borçla belediyeyi devraldıklarını ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:
“Yaptıklarımız ortada, tespit ettiğimiz her şeyin üstüne gittik. Şu çok net bariz belli ne olduysa 3 ayda olmuş zaten. 2023 bittiğinde Büyükşehir Belediyesi'nin 2 milyar 800 milyon TL borcu var, biz 1 Nisan'da başladığımızda 6 milyar 300 milyon TL vardı. Zaten şu tablo her şeyi net bir şekilde gösteriyor. Bunları ben söylemiyorum Denetim Komisyonu söylüyor. Şimdi buna rağmen hala çıkıpta 'biz bunu yaptık, biz şunu yaptık, uçtuk, kaçtık' bunlara gerek yok, ben olsam hiç sesimi çıkarmam.”