reklam alanı

Suruç’ta nar üreticilerinin yüzü bu yıl gülmedi

Suruç’ta bu yıl nar üreticileri, şiddetli poyraz rüzgarları nedeniyle ağaçların yüzde 85’inin zarar gördüğünü ve meyve tutumunun neredeyse yok denecek kadar azaldığını belirtiyor. Çiftçiler, yaşanan kayıpların telafi edilmesi için yetkililer ve tarım kuruluşlarından çözüm bekliyor.

Suruç’ta nar üreticilerinin yüzü bu yıl gülmedi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SURUÇ-Suruç'un ünlü nar üretimi, bu yıl beklenen verimi sağlayamadı. 

Üreticiler, bunun sebebinin özellikle ilkbahar dönemindeki sert rüzgarların çiçeklenmeyi olumsuz etkileyerek meyve tutumunun neredeyse hiç olmadığına dikkat çekiyor.

Suruç’un verimli topraklarında yetişen nar, hem bölgenin ekonomisine hem de tarımsal kimliğine katkı sunuyor. 

Ancak bu yılki olumsuz iklim koşulları nedeniyle çiftçiler, şiddetli poyraz rüzgarları yüzünden nar ağaçlarının yüzde 85'inin zarar gördüğünü belirtti.

Yetkililerin ve tarım kuruluşlarının üreticilere destek olup olmayacağı merak edilirken, çiftçiler zararın telafi edilmesi için çözüm yolları aranmasını bekliyor.

Suruç’ta nar üreticilerinin yüzü bu yıl gülmedi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.