reklam alanı

ABB Genel Başkan Yardımcısı Çiftçi: Siyasilerin kavgasının bedelini medya ödüyor

ABB Genel Başkan Yardımcısı Celal Çiftçi, medyanın siyasiler arasındaki tartışmalarda ağır bedeller ödediğini belirtti. Çiftçi, "Her siyasilerin kavgasını medya neden ödüyor? Siyasiler konuşur, medya görevi icabı haber yaptığı için en ağır bedeli medya ödüyor” dedi.

ABB Genel Başkan Yardımcısı Çiftçi: Siyasilerin kavgasının bedelini medya ödüyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anadolu Basın Birliği (ABB) Genel Başkan Yardımcısı Celal Çiftçi, medyanın siyasiler arasındaki tartışmalarda ağır bedeller ödediğini belirtti.

Çiftçi, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Her siyasilerin kavgasını medya neden ödüyor? Siyasiler konuşur, medya görevi icabı haber yaptığı için en ağır bedeli medya ödüyor. Cezaevine düşüyor, maddi manevi bedel ödüyor. Ne zaman siyasiler medyaya da el çekecek acaba?".

SÖZCÜ TV'YE 10 GÜNLÜK EKRAN KARARTMA CEZASI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında yapılan yayınlar nedeniyle SÖZCÜ TV'ye 10 gün yayın durdurma cezası verdi. Bu karar, RTÜK tarihindeki en ağır yaptırımlardan biri olarak dikkat çekiyor.

RTÜK TARİHİNİN EN AĞIR CEZALARI

RTÜK’ün bugünkü Üst Kurul Toplantısında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına uzanan süreçteki yayınlar gerekçe gösterilerek, SÖZCÜ TV’ye 10 gün yayın durdurma cezası verildi. Bu ceza, lisans iptalinden önceki en ağır yaptırım olarak değerlendiriliyor. Ayrıca Halk TV ve Tele1’e yüzde 5 para cezası ve 5 kez program durdurma cezası verildi. NOW TV, SÖZCÜ TV, Halk TV ve Tele1’e ise yüzde 3 oranında idari para cezası uygulandı.

SÖZCÜ TV 10 GÜN BOYUNCA YAYIN YAPAMAYACAK

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, cezaları şu şekilde duyurdu:

SÖZCÜ TV’ye, İstanbul, Ankara ve İzmir’den yapılan canlı yayınlarda “halkı kin ve düşmanlığa teşvik” edildiği gerekçesiyle 10 gün yayın durdurma cezası verildi.

Tebliğin ardından SÖZCÜ TV’nin ekranı 10 gün boyunca karartılacak ve yalnızca siyah zemin üzerine RTÜK’ün karar metni yansıtılacak.

İDARİ PARA CEZASI DA VERİLDİ

SÖZCÜ TV’ye ayrıca, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik sözleri nedeniyle yüzde 3 oranında idari para cezası kesildi.

 

ABB Genel Başkan Yardımcısı Çiftçi: Siyasilerin kavgasının bedelini medya ödüyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.