Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, telefon dolandırıcılığı yapan şüphelilere yönelik yürüttüğü çalışma kapsamında önemli bir operasyona imza attı.
Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda, şüphelilerin "Atıcı evi" olarak adlandırılan ve kimliklerini gizleyerek faaliyet gösterdikleri bir adresten vatandaşları arayarak dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.
Elde edilen bulguların ardından Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde 17 Mart tarihinde belirlenen adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda 5 şüpheli suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda dolandırıcılık eylemlerinde kullandıkları 9 cep telefonu, 10 sim kart, 1 sim kart bloğu ve 1 kamera kayıt cihazı ele geçirildi.
Yetkililerin yaptığı incelemelerde, şüphelilerin İstanbul, Aydın, Niğde, Gaziantep, İzmir, Sakarya, Şanlıurfa, Erzincan, Karaman, Zonguldak, Ankara, Kütahya, Ordu, Malatya, Manisa ve Bolu’da toplam 29 vatandaşı dolandırarak 6 milyon TL haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.
Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından 21 Mart’ta adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 5 şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: Haber Merkezi
0 Yorum