İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın da aralarında yer aldığı 105 kişinin gözaltına alınmasına tepkiler yükselmeye devam ederken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi.
Saraçhane'deki gösterilerde 6 polisin yaralandığını duyuran Bakan Yerlikaya, provakasyona karşı göstericileri şu sözlerle uyardı:
“Halkı sokağa, meydanlara çağırmak en hafif tabiriyle “sorumsuzluktur.” Sokakları karıştırmanın vebalini hiç kimse; ne siyasi, ne hukuki, ne de vicdani olarak ödeyebilir! Göstericilere sesleniyorum: Aranıza karışan provokatörlerin oyununa gelmeyin! Polislerimiz, Aziz Milletimizin huzur ve güvenliğini sağlamak için 7/24 görevinin başındadır.”
Kaynak: Vejdi Uluç
0 Yorum