Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'na, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Haliliye Ek Hizmet Binası'nda görevli doktor Kemal Bozkurt’un, hastane ziyaretçilerine üst araması yaptığına dair iddialar hakkında cevap verilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi sundu.
Şenyaşar, bu bağlamda Bakan Memişoğlu’na cevaplaması istemiyle şu soruları yöneltti:
“1-Bozkurt’un görevi ve görev tanımı nedir?
2-Bozkurt’un görev tanımında, hasta ziyaretçilerine kimlik sorgusu ve üst araması yapmak var mıdır?
3-Hasta ziyaretçilerine yaptığı kimlik sorgusu ile Bozkurt; hangi bilgiyi, neye göre teyit etmektedir?
4-Hasta ziyaretçilerinden kimlik sorarak tespit ettiği bilgileri herhangi bir sistem ile incelemekte midir, kayıt altına almakta mıdır? Eğer kimlik bilgilerini kayıt altına aldığı ya da kullandığı bir durum söz konusu ise, yurttaşların kişisel verileri KVKK kapsamında ihlal edilmekte midir?
5-Bozkurt, gelen hasta ziyaretçilerine, kendi görevine ilişkin bir kimlik ya da belge ibraz etmekte midir?
6-Gelen şikayetlere ilişkin kişi hakkında Bakanlığın ve/veya Başhekimliğin soruşturması bulunmakta mıdır? Eğer bir soruşturma yoksa bunun gerekçesi nedir?
7-İddialara ilişkin tespit edilen olası ihlal, suç ve ayrımcı tutum davranışlara yönelik yapılan işlem nedir? Kişi hakkında yapılan işlem bulunmakta mıdır?”
0 Yorum