Türkiye'de lise eğitimine yönelik tartışmalar, son günlerde giderek daha fazla gündeme gelmeye başladı. Özellikle, "12 yıllık zorunlu eğitim" kavramının ne şekilde devam etmesi gerektiği üzerine yapılan değerlendirmeler, eğitim sisteminin geleceği açısından büyük bir öneme sahip. Bu bağlamda, Enstitü Sosyal'in öncülüğünde düzenlenen "Türkiye’de Lise Eğitiminin Dönüşümü" başlıklı çalıştayda, ülkemizdeki mevcut lise eğitim sisteminin eksiklikleri ve güçlü yönleri masaya yatırıldı. Çalıştayda, lise eğitiminde köklü bir vizyon değişikliğinin nasıl sağlanabileceği üzerine kapsamlı tartışmalar yapıldı.
Türkiye Gazetesinde yer alan habere göre, çalıştaya, Millî Eğitim Bakanlığı temsilcilerinin yanı sıra akademisyenler, eğitim araştırmacıları, öğretmenler, okul yöneticileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katılım gösterdi. Toplantıda, eğitimin kalitesini artırmak ve daha etkili bir lise sistemi oluşturmak adına yapılması gereken reformlar üzerinde duruldu.
Çalıştayın açılış konuşmasında Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Yelkenci, şunları kaydetti:
“4+4+4 sisteminin son dört yılı ile ilgili bir şey yapılması gerektiği konusu son zamanlarda herkes tarafından tartışılıyor. Burada bir sorun olduğu noktasında mutabakat var. Fakat bizim bu meseleye ihtiyatlı yaklaşmamız gerekiyor. Sadece kademenin süresi ile ilgili bir olay değil. Birçok noktayı etkiliyor. Bu konunun hakikaten çok detaylı tartışılması gerekiyor. Çok konuşuluyor medyada, 1+3 olsun, 2+2 olsun gibi... Bizim bu konuda herhangi bir angajmanımız yok. Tartışmalar sonrası ne olacak bunu görmek istiyoruz. Oturup beraber daha da derinleştirip en güzelini yapmaya çalışacağız. Eğitim politikalarında sonucu belirleyen çok fazla parametre var. Bu sebeple çok iyi tasarlanmış programlara ihtiyacımız var. Bu tür toplantıları destekliyoruz.”
Kaynak: HABER MERKEZİ
0 Yorum