reklam alanı

Bakan Tunç’tan kiracılara tahliye taahhütnamesi uyarısı

Son yıllarda artan boş tarihli tahliye taahhütnamesi kriziyle ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ev sahibinin sonradan tarih attığı belgelere itiraz yolunun açık olduğunu belirtti. Tunç, tahliye taahhütnamesinin kira kontratından sonra imzalanması gerektiğini vurgulayarak kiracıların haklarını hatırlattı.

Bakan Tunç’tan kiracılara tahliye taahhütnamesi uyarısı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan ve giderek büyüyen “boş tarihli tahliye taahhütnamesi” sorunu hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan önemli bir açıklama geldi. 

Türkiye Gazetesi’ne konuşan Bakan Tunç, ev sahibinin sonradan tarih attığı belgelere karşı kiracıların itiraz edebileceğini vurguladı.

Uzmanlar boş olarak verilen tahliye taahhütnamesinin geçerli sayıldığına dikkat çekerken Bakan Tunç, ev sahibinin sonradan tarih attığı belgeye itiraz yolunun açık olduğunu söyledi.

Tunç, “Hukuk, kiracının ev bulmak için çabaladığı bir zamanda evsiz kalmamak için her şeyi imzalayabileceğini göz önüne alıyor ve eve girerken imzalanan kira sözleşmesi ile aynı tarihli tahliye taahhütnamesini geçersiz sayıyor. ‘Kiracı zor durumda’ diyerek kiracıyı koruyor. Tahliye taahhüdünün kira kontratından sonraki bir tarihte imzalanması gerekiyor. Boş verilen ve ev sahibinin sonradan doldurduğu belgeye itiraz yolu açık. Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi, tarihin kontrattan önce mi yoksa sonra mı atıldığını tespit edebiliyor. Eğer fotoğrafını çekme imkânı var ise itiraz ederken elinde belge olması açısından bu da önemli. Tabii Adli Tıp Kurumu'nda tarihin yanlış tespit edilme ihtimali de bulunuyor. Bunun yüzde yüz garantisi yok” dedi.

Bakan Tunç’tan kiracılara tahliye taahhütnamesi uyarısı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.