Şanlıurfa'da Ramazan ayı boyunca öğleye kadar sokaklar adeta ıssız bir hale bürünüyor. Oruç tutanlar, günün ilk saatlerini evlerinde geçirirken, esnaf da dükkanlarını açmamayı tercih ediyor. Özellikle tarihi bölgelere gittiğinizde, normalde kalabalıklardan geçilmeyen sokaklarda sessizlik hakim oluyor.
Kamu görevlilerinin bir kısmı ise öğleye kadar uykuda oluyor; mesaiye geç başlıyorlar. Bunun sonucunda, kentte hizmetlerde aksaklıklar yaşanıyor ve bu durum, vatandaşların tepkisini neden oluyor.
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, göreve başladığı günden bu yana gece denetimleriyle sıkça gündeme geldi. Ancak Ramazan ayında, sabah erken saatlerde yapmayı planladığı denetimlerde karşısına çıkacak manzara pek iç açıcı olmayacak gibi görünüyor. Çünkü, kamu görevlilerinin çoğunluğu, sabah saatlerinde uykuda.