ŞANLIURFA - Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ve Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan şubat ayı enflasyon rakamlarının ardından yazılı bir açıklama yaptı.
Coşkun, yüzde 2,27’lik enflasyon oranının, Hakem Kurulu tarafından belirlenen yüzde 6'lık maaş artışının büyük bir kısmını erittiğine dikkat çekti.
COŞKUN: YÜZDE 6’LIK MAAŞ ARTIŞI ENFLASYONA YENİLDİ
Kamu görevlilerine yapılan yüzde 6'lık maaş artışının enflasyon karşısında eridiğine dikkat çeken Coşkun, “Şubat ayı enflasyon rakamı yüzde 2,27 olarak açıklandı. Resmi rakamlara göre Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun yüzde 6’lık artışı enflasyona yenildi ve enflasyon farkı şimdiden oluştu. Geri kalan 4 ay boyunca kamu görevlileri ve emeklilerimiz enflasyon karşısında yenilmeye ve geçim sıkıntısı çekmeye devam edecek.” dedi.
Merkez Bankası’nın son beş yılda beklediği enflasyon ile gerçekleşen enflasyon arasındaki farkı hatırlatan Coşkun, “Merkez Bankası’nın özellikle son 5 yıllık süreçte; gelecek yıla ilişkin beklediği enflasyon ile gerçekleşen enflasyon oranı arasındaki uçurumun dikkatlerden kaçırılmaması gerekiyor. İşverenin referans aldığı, hakemin sorgulama yetkisinin bulunmadığı bu oranlar; bugün emekçiyi enflasyon karşısında ezilmeye, gelir kayıplarımızı ise büyütmeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı.
Ramazan ayında gıda enflasyonunun sabit gelirli vatandaşlar üzerindeki etkilerine dikkat çeken Coşkun, “İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında en çok dikkatimizi çeken gıda enflasyonudur. Eş, dost, akraba ve komşularla sofralarda buluşacağımız şu günlerde; gıda enflasyonunun sabit gelirlilerimiz üzerindeki yükü görülmelidir. ‘Enflasyon kadar zam’ hatasını dahi ısrarla kabul etmediğimiz bir zeminde, ‘enflasyon kadar zam dahi vermeme’ yanlışının ısrarla hayata geçirildiği ve enflasyon karşısında yaşanan kayıplara Kamu İşvereninin sessiz kaldığı bir dönemi yaşıyoruz. Sabit gelirliyi dar boğaza, Yetkili Sendikayı/Konfederasyonu adaletsiz Hakem Kuruluna mahkum etmek; Büyük ve Güçlü Türkiye vizyon ve misyonumuzla tamamen ters düşmektedir.” şeklinde konuştu.
0 Yorum