Şanlıurfa’da dev fabrika üretimi durdurdu! Yüzlerce kişi işsiz kaldı

Şanlıurfa’nın en büyük kumaş fabrikalarından biri olan Aymoda Kumaş, ocak ayında meydana gelen yangının ardından üretimini durdurdu. Dünyaca ünlü markalara kumaş üreten fabrikada çalışan yaklaşık 350 işçi işten çıkarılırken, çalışanlar fabrikanın yeniden faaliyete geçebilmesi için gerekirse inşaat ve onarım sürecinde ücretsiz çalışmaya bile hazır olduklarını ifade etti.

5

Şanlıurfa sanayisi büyük bir darbe aldı. 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yer alan Aymoda Kumaş Fabrikası, 17 Ocak’ta çıkan yangının ardından üretimi durdurdu. 

2000 yılında kurulan fabrika 2011-2015 yılları arasında kapasitesini arttırarak boyama, örme ve baskı alanlarında komple entegre bir tesis haline deldi. 2016 yılında FETÖ tarafından yapılan darbe girişimine kadar Zümrüt Tekstil olarak bilinen fabrika, darbe girişiminin ardından TMSF’ye devredildi. Fabrika, 2023 yılının mart ayında yine TMSF kontrolündeki Aydınlı Grup bünyesine katılarak Aymoda Kumaş adını aldı. 

350 KİŞİ İŞSİZ KALDI

Kentin en büyük kumaş üretim tesislerinden biri olan Aymoda Kumaş Fabrikası, dünyaca ünlü markalara kumaş üretiyordu. 17 Ocak’ta depo bölümünde çıkan yangının ardından 31 Ocak’ta üretime ara verildi ve yaklaşık 350 çalışanın tüm kıdem tazminatları ödenerek işine son verildi. 

İŞÇİLER FABRİKANIN AÇILMASINI İSTİYOR

Aralarında en yeni çalışanların bile 10 yıllık deneyime sahip olduğunu belirten işçiler, bölgedeki sınırlı iş imkanları nedeniyle bu kadar kalifiye elemanın başka bir yerde istihdam edilmesinin zor olacağını vurguluyor. Hem ailelerinin geçimini sağlamak hem de Şanlıurfa için büyük bir değer taşıyan fabrikanın yeniden faaliyete geçmesi gerektiğini belirten çalışanlar, yetkililerden destek bekliyor.

“FEDAKARLIK YAPMAYA HAZIRIZ”

Fabrikanın üretim hatlarında büyük bir hasar olmadığını dile getiren işçiler, küçük çaplı onarımlarla tesisin kısa sürede tekrar faaliyete geçebileceğini ifade etti. Fabrikanın kapanmasını büyük bir kayıp olarak nitelendiren çalışanlar, gerekirse onarım sürecinde gönüllü olarak çalışmaya hazır olduklarını belirterek “Her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız” dediler.