Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şanlıurfa Şubesi tarafından eğitim çalışanlarının sorunlarını ele almak ve çözüm önerileri sunmak amacıyla toplantı yapıldı.
Karaköprü Onikiler Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nda yapılan toplantıyla Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ve Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Coşkun’un yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve eğitim çalışanları katıldı.
Toplantıda konuşan Coşkun, Toplantıda, eğitim çalışanlarıyla birlikte tüm kamu çalışanlarının huzur ve mutluluğunun yolunun adil ekonomik ve demokratik şartlardan geçmek olduğunu hatırlatan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun şunları kaydetti:
“Eğitim çalışanlarıyla birlikte tüm kamu çalışanlarının huzur ve mutluluğunun yolu; adil ekonomik şartlardan, adil bir sosyal düzenin hüküm sürdüğü iklimden ve çoğulcu, demokratik bir yönetim sisteminden geçmektedir. Çalışanların stres düzeyini artıran, kurumsal etkinliği iyileştirmeyen, çalışanları motive edemeyen, bürokratik hantallığı gideremeyen, verimliliği artıramayan ve toplumun sosyo-kültürel şartlarıyla uyumsuz bir model etkisinden daha kötü sonuçlar doğuracaktır. Kurum iklimini zehirleyebilecek, çalışma barışını bozabilecek potansiyeldeki bu tür teşebbüslere karşı her zaman duracağımızı, tepkimizi vereceğimizi bilmenizi isterim.”
“ÇÖZEMEYECEĞİMİZ SORUNDA YOKTUR”
Coşkun, eğitim çalışanlarıyla omuz omuza vererek aşamayacakları engel olmadığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:
“Eğitim çalışanlarıyla omuz omuza vererek aşamayacağımız engel, çözemeyeceğimiz sorunda yoktur. Tek mesele, hakkın son hududuna varıncaya kadar mücadeleyi hakkıyla vermektir. Tüm eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal problemlerini ve bunların iyileştirilmesine yönelik mücadelemiz devam edecektir. Sorunların çözülmüş, iş huzurunu yakalamış çalışanların daha verimli çalışarak daha nitelikli bir gelecek hazırlayacağı şüphesizdir. Sendika olarak çabamız, gayemiz bunu gerçekleşmesini sağlamaktır.”
Coşkun, eğitim çalışanlarının sorunların çözümü kapsamında yapılması gerekenleri şu şekilde sıraladı:
“-öğretim yılına hazırlık ödeneği
-merkezi sınav sistemi GİHS, YHS çalışanları arasında sınav görev dağılımını düzenleyen puanlama sistemi olmalı
-GİHS ve YHS Personele hafta sonu ve hafta içi mesai saatleri haricindeki çalışma süreleri karşılıgı ücreti verilmelidir.
-THS kadrolarına özel hizmet tazminatı oranları artırılmalı
-GİHS, YHS ve YHS çalışan personel çocuklarında ilköğretim ve ortaöğretimde parasız yatılı ve burslu öğrenci okutma kontenjanı ayrılmalıdır.
-Münhal kadrolar için unvan değişikliği sınavları açılmalı ve sınavlar iki yıllık periyotlarla tekrarlanmalıdır.
-YHS çalışanları birinci dereceye kadar inebilmeleri sağlanmalı ek gösterge oranı uygulanması düzenleme yapılmalıdır.
-YHS hizmetli kadrolarında olanlar başta olmak üzere personelin çalışma süresi ve görev tanımlamaları net ve açık bir şekilde olmalıdır.”