reklam alanı

2024 yılında en çok tercih edilen bebek isimleri belli oldu!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2024 yılında doğan bebeklere en çok verilen isimleri açıkladı. Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre, kız bebeklerde en çok tercih edilen isimler Defne ve Asel Zeynep olurken, erkek bebeklerde ise Alparslan, Göktuğ ve Yusuf isimleri öne çıktı.

2024 yılında en çok tercih edilen bebek isimleri belli oldu!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından 2024 yılında Türkiye’de nüfus kütüklerine kaydedilen bebek sayısı ve en çok tercih edilen bebek isimlerine dair bilgileri paylaştı.

Bakan Yerlikaya, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, 2024 yılında 937 bin 369 bebeğin nüfus kütüklerine kaydedildiğini açıkladı.

Yerlikaya, en çok tercih edilen bebek isimlerinin ise kızlarda "Defne", erkeklerde "Alparslan" olduğunu belirtti.

Yerlikaya, kız bebeklerde en çok Defne, Asel Zeynep; erkek bebeklerde ise Alparslan, Göktuğ ve Yusuf isminin konulduğunu bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğümüzün verilerine göre, 2024’te 937 bin 369 bebek nüfus kütüklerine tescil edildi. 15 bin 65 ikiz, 290 üçüz ve 6 dördüz doğum gerçekleşti. En çok tercih edilen isimlere bakıldığında Kız bebeklerde Defne ismi 7 bin 661 bebeğe verildi. 7 bin 554 bebeğe Asel, 6 bin 722 bebeğe Zeynep, 5 bin 167 bebeğe Asya ve 4 bin 838 bebeğe Gökçe ismi konuldu. Erkek bebeklerden ise 8 bin 304’üne Alparslan, 5 bin 796’sına Göktuğ, 5 bin 34’üne Yusuf, 4 bin 878’ine Metehan, 4 bin 349’una ise Ömer Asaf ismi konuldu. Yavrularımızın bahtları açık olsun. Devletimize, vatanımıza, milletimize ve ailelerine hayırlı evlatlar olsunlar inşallah. Hepsini tek tek gözlerinden öpüyorum.”

2024 yılında en çok tercih edilen bebek isimleri belli oldu!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.