reklam alanı

Şanlıurfa’da BİGEP ile eğitimde yeni dönem

Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde hayata geçirilen BİGEP, mevsimlik işçi çocuklarının eğitim kayıplarından sürekli devamsızlık sorununa kadar her alanda özel çözümler üreterek eğitimde güçlü bir yol haritası oluşturuyor.

Şanlıurfa’da BİGEP ile eğitimde yeni dönem

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde yürütülen ve ikinci yaşına giren Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP), Milli Eğitim Bakanlığının temel hedefleri ile Türkiye Yüzyılı Maarif Modeline uygun olarak hazırlanan Uygulama Yönergesi çerçevesinde Şanlıurfa’da eğitim alanında mevcut olan sorunlara odaklanıyor. İlde başlıca eğitim göstergelerini aşağıya çeken olumsuzluk ve yetersizlikleri tespit ederek yol haritasının oluşturulduğu BİGEP çalışması, verilere dayalı ve analiz esaslı olarak rasyonel bir yol izliyor. 

Vali Hasan Şıldak’ın bizzat yön verdiği çalışmalar kapsamında her ay düzenli olarak gerçekleştirilen eğitim değerlendirme toplantılarında ildeki güncel ve köklü eğitim sorunları masaya yatırılarak bunlara çözümler aranıyor. İstişare, gerçek veriler ve analiz metotlarının kullanıldığı geniş katılımlı çalışmada eğitimciler ve öğrenciler için sorun teşkil eden bütün konular ele alınıyor. 

İçinde bulunduğumuz eğitim öğretim yılı başından itibaren sürdürülen saha çalışmalarının sonuçlarının değerlendirilmesi neticesinde geçtiğimiz hafta Valilik tarafından yayınlanan genelgelerle Şanlıurfa’nın sorunlarının giderilmesi için okullar tarafından yapılacak çalışmalar belirlendi. 

Mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarının eğitim ortamlarından uzak kalması sonucunda oluşan yetersizliklerin ortadan kaldırılması amacıyla duyurulan genelgeyle bu konuya ilişkin kapsamlı düzenlemeler getirildi. Şanlıurfa’dan her yıl çok sayıda öğrencinin başka illere gitmesi suretiyle uzak kaldıkları okul ortamlarına gittikleri yerlerde ulaşmaları, okullarına döndüklerinde ise destekleyici telafi eğitimleri ile kayıplarının kapatılması amaçlanıyor. 

Şanlıurfa’da eğitim alanında dezavantajlı durumlar oluşturan bir başka sorun olarak karşımıza çıkan sürekli devamsızlık konusunda da yeni bir genelge yayınlandı. Okullarda verimsizliğe sebep olan bu önemli sorunun aşılması için pek çok yeni çalışmayı içeren genelge okul yönetimlerine önemli sorumluluklar getiriyor. Bu çalışmalara ilave olarak, okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi ve okullaşma oranının yükseltilmesi, pansiyonların doluluk oranın artırılması, okullarda rehberlik hizmetlerinin daha etkili hale getirilmesi amacıyla da okullara yeni uygulama yazıları gönderildi. 

BİGEP çalışmalarının Şanlıurfa’nın eğitim yol haritasını oluşturduğunu belirten Vali Hasan Şıldak, “Eğitim alanında bizi zayıflatan bütün unsurları sahadaki uygulayıcılar ile görüşerek doğru şekilde tespit ediyor ve bunlara ortak akıl ürünü çözümler üretiyoruz. Şanlıurfa’da eğitim konusunda olumsuzluk oluşturan hangi unsur varsa buna yönelik özel çalışmalar yapıyoruz. Yani her hastalığa ayrı özel reçeteler uyguluyoruz. En son geçtiğimiz hafta temel sorun olarak gördüğümüz bir konuya yönelik uygulama yönergeleri hazırlayarak bütün okullarımıza talimat verdik. Hedefimiz bu şekilde ilerleyerek ildeki zayıf noktaları birer birer ortadan kaldırmaktır. Bu şekilde yol alarak BİGEP’i adeta bir yol haritası ve eylem planı olarak kullanıyoruz. Bu kapsamlı proje Şanlıurfa’nın özel şartlarına özel çözümler üreten son derece pragmatik ve sürdürülebilir bir çalışma demetidir. Bu zorlu çalışma sürecinde gönülden emek vererek her bir sorunun çözümüne katkı sağlayan bütün eğitimcilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa’da BİGEP ile eğitimde yeni dönem

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.