BOTAŞ’tan Şanlıurfalı öğrencilere kariyer fırsatları ve istihdam ipuçları

Harran Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Güneydoğu Kariyer Fuarı, öğrenciler ve mezunlara profesyonel firma temsilcileriyle bir araya gelerek kariyer fırsatları hakkında bilgi edinme imkanı sunuyor. Fuarda stant açan firmalardan biri olan BOTAŞ, öğrencilerle buluşarak kariyer olanaklarını tanıtıyor. BOTAŞ İnsan Kaynakları Kariyer Yöneticisi İsmail Bulut, Şanlıurfa’daki öğrencilere sektöre yönelik kariyer fırsatları hakkında bilgiler verdiklerini belirtti.

5

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinasyonunda ve Harran Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Güneydoğu Kariyer Fuarı, bölgedeki öğrenciler ve mezunlar için kariyer olanaklarını keşfetme fırsatı sunuyor. 

BOTAŞ’TAN KARİYER FIRSATLARI VE İSTİHDAM İPUÇLARI

Fuarın en dikkat çekici standlarından biri olan BOTAŞ, öğrencilerle birebir görüşmeler yaparak, özellikle kamu sektöründe kariyer hedefleyen gençlere önemli fırsatlar sundu. BOTAŞ İnsan Kaynakları Kariyer Yöneticisi İsmail Bulut, Gazeteipekyol.com'a konuşarak, fuarda Şanlıurfalı öğrencilere kariyer fırsatlarını tanıttıklarını belirtti. Bulut şu ifadelerde bulundu:

“Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi’nde olmaktan memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isterim. Baktığımızda kamu kuruluşu olan bir şirketiz, doğal gaz ve petrol taşımacılığı yapıyoruz ve üniversitede öğrencilerimizin yoğun bir şekilde katılım sağladığını görmekteyiz. Burada daha çok harita ile yaptığımız işleri görselle tamamlamaya çalışıyor bütün öğrencilerimize mesleklerine yönelik bilgiler vermeye çalışıyoruz. Bizdeki staj imkanları ilaveten mesleki anlamda kariyer fırsatları kendileriyle paylaşıp merakları üzerine diyaloglar kuruyoruz. Birinci sırada doğal olarak iş imkanları geliyor, istihdam alanları geliyor.”

SAÇ AYAĞI BRANŞLARI

Stantlara gelen öğrencilere iş imkanları ve çizecekleri yol haritası hakkında bilgi verdiklerini aktaran Bulut sözlerine şöyle devam etti:

“Teknik bir kuruluş olduğumuz için bizde saç ayağı dediğimiz bazı branşlar öne çıkıyor nedir bunlar; elektrik-elektronik, inşaat, makine mühendisliği, yazılım, bilgisayar mühendisliği gibi süreçler bizim ana kalemimiz ama bunun yanında idari bilimler de işletme, matematik, iktisat, maliye gibi alanlar bizim yine istihdam alanlarımız. Buraya nasıl başvuracaklarını, nasıl buralarda iş imkanları bulacaklarını öğrenmeye çalışıyorlar, biz de mümkün olduğunca yol gösterip ilaveten sadece BOTAŞ olarak değil kendi kariyerleri adına hangi adımları atmasını ve nasıl bir hazırlık süreciyle üniversite dönemini bitirmeleri gerektiğine dair yol haritalarında yardımcı olmaya çalışıyoruz.” 

BOTAŞ PERSONEL ALIM SÜRECİ

BOTAŞ bünyesine yapılan personel alımı hakkında da bilgi veren Bulut sözlerine şu ifadelerle son verdi:

“Kamu kuruluşu olduğumuz için işe alım mevzuatlarımızda birinci şart İŞKUR üzerinden KPSS ile alıyoruz. Orada açtığımız kontenjana göre İŞKUR bir sıralama yapıyor daha sonrasında mülakat ve işe alımı gerçekleştiriyoruz. 

BOTAŞ’ın toplamda kadrolu 2900-3000’e yakın personeli var ilaveten bizim destek personeli dediğimiz bizimle bütünleşen diğer adıyla taşeron dediğimiz arkadaşlarla Türkiye'de toplam 5700- 6000’i bulan bir çalışan sayısına ulaşıyoruz”.