TRT Farsça merhaba dedi! Şanlıurfalı sanatçının eseri örnek gösterildi

TRT, yabancı dildeki yayınlarına bir yenisini daha ekleyerek dünya genelinde Farsça konuşan izleyicilere yönelik yeni bir dijital haber platformu olan TRT Farsça’yı başlattı.  TRT Farsça'nın tanıtımında konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Farsça’nın Türkiye ve İran arasında güçlü bir köprü kurmayı hedeflediğini vurguladı. Altun, Şanlıurfalı müzisyen ve yazar Sedat Anar’ın "Sokakname" adlı hatıratından örnek vererek, Türkiye ile İran arasındaki etkileşimin özellikle müzik alanında somut ve canlı bir şekilde görülebileceğini belirtti.

TRT Farsça merhaba dedi! Şanlıurfalı sanatçının eseri örnek gösterildi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
reklam alanı

Uluslararası yayın kuruluşlarıyla yayın yapan TRT, TRT World, TRT Arapça, TRT Rusça, TRT Almanca, TRT Fransızca, TRT Balkan, TRT Afrika ve TRT İspanyolca’dan sonra, Farsça konuşulan coğrafyaların tarihi ve kültürel zenginliklerini kapsamlı içerikleriyle öne çıkarmayı amaçlayan TRT’nin dokuzuncu uluslararası dijital haber platformu TRT Farsça’yı hayata geçirdi.

TRT Farsça dijital haber platformunun tanıtımı, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT yönetimi, üst düzey yabancı misyon temsilcileri ve basın mensuplarının katılımıyla geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleştirildi.

ALTUN: SOMUT VE GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE TEZAHÜR ETTİĞİNİ GÖREBİLİRSİNİZ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, açılış töreninde yaptığı konuşmada, TRT Farsça'nın kurulmasının ülke, bölge ve de insanlık için önemli olduğunu belirtti. Farsça gibi zengin bir dilde yapılacak bir yayın yapmanın önemine değinene Altun “Bölgenin, dünyanın iki kadim halkı arasında doğrudan bir etkileşim, iletişim kanalı inşa etmek son derece hayati bir unsurdur. Bu etkileşim, tarih boyunca var olmuş bir etkileşimdir. Modern dönemle birlikte her ne kadar bu etkileşimin ruhunu bozmaya yönelik girişimler olsa da bu iki kadim halk arasındaki etkileşimin varlığı güçlü bir şekilde devam etmiştir. Sadece Mevlana Celalettin Rumi'nin Divan-ı Kebir'i bile bu etkileşimin ne kadar güçlü olduğunu bizlere gösterir” dedi.

Altun, TRT Farsça'nın bir diğer önemli amacının, Türkiye ve İran ilişkilerine katkı sağlamak olduğunu belirtti. Bu kadim ilişkinin somut tezahürlerine örnek olarak, Şanlıurfalı müzisyen ve yazar Sedat Anar’ın "Sokakname" adlı hatıratını göstererek şunları kaydetti: “İki kadim kültür arasındaki etkileşimi, örneğin müzik alanında nasıl somut ve güçlü bir şekilde tezahür ettiğini görebilirsiniz. Bu etkileşimi birçok alanda yaymak mümkün. Gerçekten kültürel anlamda çok ciddi bir iletişim ve etkileşim söz konusu. Biz, canlı kültürlerden bahsediyoruz. TRT Farsça tam da bu canlı kültürel ortamın üzerinde kuruluyor ve bu yönüyle tarihsel bir misyon taşıyor.”

HATIRAT NEDİR? 

Bir kimsenin kendi hayatını, yaşadığı devrede gördüğü veya duyduğu olayları anlattığı yazılardır ki bunlar kişinin benliğinde iz bırakan unutulmayan ve anılmaya değer olaylardan bahseder.

 

TRT Farsça merhaba dedi! Şanlıurfalı sanatçının eseri örnek gösterildi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.