ANKARA- İnsanlık tarihine ışık tutan tarihi miraslarıyla turizm dünyasının gözde şehirlerinden biri olan Şanlıurfa, tanıtılmaya ve konuşulmaya devam ediyor.
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle; Şanlıurfa Kültür ve Turizmini Destekleme Derneği (ŞANDES) ile Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) “Türkiye Yüzyılında Tarihin Sıfır Noktası Şanlıurfa’nın Turizm Vizyonu” paneline imza attı.
Ankara Kent Konseyi’nde (AKK) düzenlenen panele Şanlıurfa Vakfı (ŞANVAK) Genel Sekreteri Mahmut Nimetoğlu, Şanlıurfa Eski Milletvekili Vedat Melik, Şanlıurfa Kültür ve Turizmini Destekleme Derneği (ŞANDES) Başkanı Cengiz Aksan, Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı ve Türk İnternet Medya Birliği (TİMBiR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Şanlıurfa Platformu Başkanı Habip Çadırcı, Prof. Dr. Haluk Yetkin, Doç. Dr. Thomas Zimmerman, Mimar Sedat Sözer, Araştırmacı Rüştü Öcal ile Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Müdürü Muhammet Kaçar katıldı.
BAŞKAN AKSAN'DAN TEŞEKKÜR
Açılış konuşmasını ŞANDES Başkanı Aksan yaptı. Şanlıurfa’nın tanıtımına katkı sağlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren ŞANDES Başkanı Aksan, “İçişleri Bakanlığı, TİMBİR, Ankara Kent Konseyi, ŞANVAK, ŞANDER ve Şanlıurfa Platformu'na desteklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.
DR. BASA: PROJELERE KATKI SUNACAĞIZ
AKK Başkan Yardımcısı Dr. Basa tarihin sıfır noktası Şanlıurfa’yı, kadim Başkent’te konuşmanın önemine dikkati çekerek, “ŞANDES, İçişleri Bakanlığı’nın desteğiyle önemli bir proje yapıyor. Türkiye Yüzyılında Şanlıurfa'nın Turizm Vizyonu projesi ile kentin tarihi ve kültürel tanıtımına katkı sunan uygulamalara imza atılıyor. Birlik Haber Ajansı da bu çalışmayı Anadolu’ya aktararak çalışmaya katkı sunacak” diye konuştu.
GÖBEKLİTEPE, HARRAN ANLATILDI
Moderatörlüğünü Başkan Çadırcı'nın yaptığı panelde Prof. Dr. Haluk Yetkin, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zimmerman, Mimar Sözer, Araştırmacı Öcal konuşmacı olarak yer aldı.
Panelde; kentin tarihsel gelişimi, kentin tarihsel zenginlikleri ve turizm potansiyeli değerlendirildi. Panelistler tarafından dünyanın en eski tapınak kompleksi olan Göbeklitepe ve Harran gibi önemli turistik bölgeler ayrıntılı olarak anlatıldı.
Ayrıca konuşmacılar, Şanlıurfa’nın sahip olduğu eşsiz kültürel mirası ve bu mirası turizm açısından nasıl daha verimli hale getirebilecekleri konusunda görüşlerini paylaştı. Özellikle Göbeklitepe’nin dünya çapında bir cazibe merkezi haline gelmesinin, bölgeye olan turist ilgisini arttırdığı vurgusu yapıldı.
"TURİZM POTANSİYELİ YALNIZCA TARİHİ ZENGİNLİKLERLE SINIRLI DEĞİL…"
Şanlıurfa’nın turizm potansiyelinin, yalnızca tarihi zenginliklerle sınırlı olmadığı, aynı zamanda geleneksel kültür, mutfak ve el sanatları gibi alanlarda da büyük bir değer taşıdığı belirtildi. Panelistler, bu potansiyelin daha fazla tanıtılması gerektiğini ve bölgeye yapılacak yatırımların hem yerel halkın ekonomik kalkınmasına hem de ülke turizmine büyük katkılar sağlayacağının altını çizdi.
BAŞKAN AKSAN'DAN YENİ ETKİNLİK AÇIKLAMASI
Panel ile ilgili görüşlerini Gazete İpekyol'a aktaran ŞANDES Başkanı Aksan, etkinliklerin devamının geleceğini söyleyerek “Başkentte daha çok akademik, bilimsel ve benzeri çalışmalarla Şanlıurfa'nın kültür ve turizm değerlerine katkı sağlamayı hedefliyor ve Ankara'da elimizden geldiğince nitelikli programlar yaparak kenti tanıtmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki süreçte panel, çalıştay, konferans, sempozyum gibi etkinliklerimiz olacak. Ekibimizle birlikte planlamamızı yapıyoruz” dedi.
Kaynak: Vejdi Uluç
0 Yorum