Sınav stresi yetmedi! Şanlıurfa’da trafik çilesi de ekleniyor

Türkiye genelinde yapılan Açık Öğretim Sınavları, Şanlıurfa'da velilerin şikayetlerine neden oldu. Veliler, öğrencilerin ikamet ettikleri adreslerin dışında okullarda sınava girmelerinin mağduriyet yarattığını belirtti. Özellikle çoğu öğrencinin Osmanbey Kampüsü'nde sınavlara girmesi nedeniyle bölgede kilometrelerce kuyruk oluştuğu ifade eden veliler, bu duruma çözüm beklediklerini dile getirdi.

Sınav stresi yetmedi! Şanlıurfa’da trafik çilesi de ekleniyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
reklam alanı

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'da Açık Öğretim Sınavları kentte bulunan okullarda ya da Harran Üniversitesinde gerçekleşiyor. 

Adayların sınav merkezlerinin, ikamet ettikleri adreslerin dışında bulunan okullarda yer alması nedeniyle, trafik sıkıntıları ve ulaşım zorlukları sınavlara giren adaylar ve yakınları için sorun haline geliyor. Bu durum, Şanlıurfa'da trafik yoğunluğunun artmasına ve kentteki trafik akışının zorlaşmasına neden oluyor. Öğrencilerini sınava götürmek isteyen veliler ise, geçtiğimiz yıllarda şehir merkezinde yapılan sınavların artık Harran Üniversitesi'ne bağlı fakültelerde yapılmasıyla trafikte uzun kuyruklar oluştuğunu ve öğrencilerin mağduriyet yaşadığını ifade etti.

Açık öğretim merkezi ise toplu sınavların ÖSYM, ya da MEB tarafından belirlenerek sınav için en uygun noktalarda yapıldığını kaydetti. 

Bu durumdan şikayetçi olan velilerden Enes Bakırcı, Gazete İpekyol.com’a yaptığı açıklamada, bir veli olarak özellikle şehir merkezi ile Harran Üniversitesi arasındaki yollarda yaşanan ulaşım zorluklarına dikkat çekerek sınavların şehir merkezinde olmasının hem aileler hem de öğrenciler için daha uygun olacağını ifade etti.

Bakırcı, öğrencilerin merkez dışındaki fakültelere giderek trafikte uzun kuyruklara maruz kaldığını ve yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki üniversiteye gitmek için saatler öncesinden kalkıp otobüs duraklarında beklediklerini de dile getirdi. 

Açık öğretim merkezi ise toplu sınavların Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), ya da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenerek sınav için en uygun noktalarda yapıldığını kaydetti.

BAKIRCI: KUYRUKLAR ADETA KONVOY OLUŞTURUYOR

Geçtiğimiz yıllarda açık öğretim sınavlarının şehir merkezindeki okullarda yapıldığını dile getiren Bakırcı şu ifadelere yer verdi:

 Geçen senelerde açık öğretim sınavları şehir merkezinde yapılıyordu. Bu hem öğrenciler için de veliler için çok uygun oluyordu. Bu sene başından beri sınavlar şehir merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Harran Üniversitesine bağlı fakültelerde gerçekleşiyor. Bende bir veliyim oğlum açık öğretimde okuyor 2 -3 ayda bir sınavları oluyor. Sınavlar hafta sonu gerçekleşiyor. Eskiden şehir merkezinde oluyordu sınavlar birkaç senedir Harran Üniversitesine bağlı fakültelerde gerçekleşiyor. Sınav için oğlumu arabayla götürüyorum. Sınava katılan kişi sayısı katılımcı sayısı çok fazla Harran Üniversitesinin giriş kapsına girdiğin zaman trafik uzun kuyruklarla adeta konvoy oluşuyor.” 

“BU SÜREÇ ÖĞRENCİLER VE VELİLER İÇİN ZULME DÖNÜŞÜYOR”

“Bir diğer problem de aracı olmayan insanlar şehir içi ulaşıma başvuruyor. Otobüsler belediyenin girişine indiriyor öğrenciler koşa koşa sınav yerlerine yetişmeye çalışıyor” diyen Bakırcı şunları kaydetti:

“Neden şehir merkezinden bu kadar uzakta olan bir üniversite sınav yeri olarak tercih ediliyor. Şehir içindeki okullarda sınavı yapmak varken insanlar cumartesi- pazar yollarda perişan oluyor. Hem de şehir trafiği ciddi ölçüde tıkanıyor. Bu süreç öğrenciler ve veliler için zulme dönüşüyor.  Şehir içinde bu kadar okul varken bu okullarda sınava girmek varken ki yıllardır zaten merkezde sınav yapılıyor. Şehir merkezinde yapıldığında öğrenciler daha kolay ulaşım sağlıyordu. Aracı olmayan öğrenciler sırf otobüs saatlerini takip etmek için kaç saat öncesinden uyanıyorlar saatlerce durağa dikiliyorlar.”

Sınav stresi yetmedi! Şanlıurfa’da trafik çilesi de ekleniyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.