Bakan Yardımcısı açılışa katıldı! Vali'den "Eksikliklerimiz var" vurgusu...

Öğretmen Akademilerinin açılışı Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Yelkenci’nin katılımıyla gerçekleştirilirken; açılışta konuşan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak kentin önemli bir gerçeğine değindi. Vali Şıldak "İlimizin ihtiyaçları her zaman bakanlığımız tarafından önceleniyor. Bunlara rağmen ilimizde eğitimde halen eksiklikler var" dedi.

5

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Yelkenci’nin katılımıyla Öğretmen Akademileri’nin açılışı gerçekleştirildi. 

Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış programına Bakan Yardımcısı Yelkenci'nin yanı sıra Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Millî Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, ilçe milli eğitim müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı. 

Programda Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak da bir konuşma yaptı. Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’ni Bakan Yardımcısı Yelkenci ile paylaştığını ifade eden Vali Şıldak, eğitimdeki sorunları da görmezden gelmedi. Vali Şıldak, Bakanlığın Şanlıurfa'ya pozitif ayrımcılık yaptığını belirtti ve "Buluşmamız çerçevesinde ilimizde gerçekleştiğimiz, Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’ni Bakan Yardımcımızla da paylaşmış olduk. İlimizin ihtiyaçları her zaman bakanlığımız tarafından önceleniyor. Bunun için de Şanlıurfa’ya yönelik sürekli bir pozitif bakış var. Bu açıdan Milli Eğitim Bakanımız nezdinde tüm bakanlık kademelerine teşekkür ediyorum. Bunlara rağmen ilimizde eğitimde halen eksiklikler var ama yapılan akademik ve fiziki tüm bu çalışmalar Şanlıurfa’da eğitimi çok daha iyi yerlere taşıyor ve taşımaya da devam edecektir" dedi.

Öğretmen Akademileri 4 alanda eğitim verecek:

BİYOGRAFİ AKADEMİSİ 

Biyografi Akademisi, alanında uzman pek çok ismi öğretmenlerle bir araya getirecek. Prof. Dr. Ekrem Bektaş, Şair Nabi'nin hayatını anlatacak. Eğitimci Yazar Mehmet Sarmış, M. Akif İnan'ın, Eğitimci Mehmet Aslaner ise İbn-i Teymiye'nin hayatını ele alacak. Urfalı musikişinaslar Prof. Dr. Hüseyin Akpınar tarafından tanıtılacak. Şair Yazar Mehmet Kurtoğlu, Hüseyin Peyda'nın hayatını aktaracak. Prof. Dr. Abdullah Ekinci, Harran Okulu'nun; Prof. Dr. Sedat Benek, Battani'nin; Doç. Dr. Ömer Sabuncu ise Behçet Arabi'nin yaşamlarını anlatacak. Ayrıca, Prof. Dr. Ali Tenik, Dede Osman Avni Şezali ve Ali Dede'nin hayatlarına ışık tutacak. Eğitimci Yazar Eyyüp Azlal ise Nihat Armağan'ı anlatacak. Eğitimci Yazar M. Emin Karahan ise Abdulkadir Karahan'ın hayatını aktaracak.

MÜZİK AKADEMİSİ 

Müzik Akademisi, Şanlıurfa'nın zengin müzik kültürünü yansıtan isimleri öğretmenlerle buluşturacak. Sabri Kürkçüoğlu, Halil Sezgin, Abuze Akbıyık, İsmail Karaca, Aşık Sefai, Hüseyin Akpınar, Osman Güzelgöz, Halil Balıkçıoğlu, Şükrü Üzümcü, Ozan Baldan, Gökhan Yalçın ve Mercan Özkan, akademide yer alacak sanatçılar arasında.

EDEBİYAT AKADEMİSİ

Edebiyat Akademisi, edebiyat dünyasında iz bırakmış isimlerin katkı sağlayacağı bir alan olacak. Prof. Dr. Nabi Avcı, Dr. Ali Gemuhluoğlu, Temel Hazıroğlu, M. Önal Mengüşoğlu, Prof. Dr. M. Nur Doğan, Duran Boz, Prof. Dr. Mehmet Kazım Arıcan, Prof. Dr. A. Atilla Şentürk, Prof. Dr. Ekrem Bektaş, Prof. Dr. Levent Bilgi, Şair Yazar Ali Ayçil ve Şair Yazar Mahmut Karakaş katılacak.

ŞEHİR VE KÜLTÜR AKADEMİSİ

Şehir ve Kültür Akademisi, Şanlıurfa'nın kültürel mirasını daha da derinlemesine ele alacak. Prof. Dr. Abdullah Ekinci, Yazar Vedat Akıllı, Eğitimci Senarist Süleyman Çoban, Prof. Dr. Şevket Ökten, Eğitimci Yazar Adil Saraç, Emekli Öğretim Görevlisi ve Kültürel Miras Araştırmacısı Sabri Kürkçüoğlu, Doç. Dr. Fatma Çakmak, Prof. Dr. Mehmet Önal, Prof. Dr. Mahmut Kaya, Prof. Dr. Mehmet Sait Şahinalp, Prof. Dr. Mithat Arman Karasu ve Prof. Dr. Necmi Karul, akademiye katılacak isimler arasında yer alacak.