Gülpınar partisinden neden istifa etti? İşte olayın tanığı anlatıyor...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'nden aday olup seçimi kazandıktan sonra, 2 Eylül’de partisinden istifa ederek bağımsız olarak devam etme kararı aldığını duyurmuştu. Gülpınar’ın AK Parti’ye katılacağı yönündeki iddialar gündemdeyken, istifasının asıl nedeni açıklandı.

Gülpınar partisinden neden istifa etti? İşte olayın tanığı anlatıyor...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
reklam alanı

31 Mart seçimlerinden Yeniden Refah Partisi’nden (YRP) aday olup Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kasım Gülpınar, daha sonra 2 Eylül’de istifa edip yoluna bağımsız bir şekilde devam etme kararı almıştı. 

Gülpınar’ın Yeniden Refah Partisi’nden istifası, pek çok soru işareti ve iddiayı da beraberinde getirmişti. Bu iddialardan en dikkat çekeni ise Gülpınar’ın AK Parti’ye katılacağı yönündeydi.

GÜLPINAR NEDEN İSTİFA ETTİ? İŞTE NEDENİ…

Kasım Gülpınar hakkındaki tartışmalar sürerken, Yeniden Refah Partisi’nin Şanlıurfa eski İl Başkanı İsa Döğmeci, Gülpınar’ın partisinden neden istifa ettiğine dair açıklamalarda bulundu.

Kamuoyuna duyuru yapan Döğmeci, uzun süredir susmayı tercih ettiğini ancak konunun açıklığa kavuşması için açıklama yapma gereği duyduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Kasım Gülpınar Başkanımızın bahsettiği yerel aktör, Yeniden Refah Partisi eski il başkanlığı yapmış bir kişi olarak kendisine "Adayımız olur musunuz?" teklifinde bulunmuş ve bu teklif Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan’a iletilerek bir süreç başlatılmıştır. Süreç, son ana kadar istişarelerle yürütülmüş, sonuçlandırılmış ve Kasım Gülpınar Yeniden Refah Partisi’nden aday olarak seçimi kazanma başarısı göstermiştir.

Kasım Gülpınar Başkanımız, seçimi kazanmasından sonra rahatsız olduğu konuları şahsımla yaptığı görüşmelerde dile getirmiş ve bunları Genel Başkana iletmemi istemiştir. Genel Başkanımızla yaptığım görüşmelerde, yapılan programlardan ve Şanlıurfa ile ilgili çalışmalardan Kasım Gülpınar Başkanın bilgilendirilmediğini ve bu durumdan rahatsızlık duyduğunu bizzat iletmeme rağmen, Genel Başkanımızın bu duruma duyarsız kalması nedeniyle aynı sorunları tekrar gündeme getirdim. Ancak tüm açıklamalarımıza ve söylemlerimize rağmen sorunlar dikkate alınmamıştır. Genel Başkanımızdan sonuç alamayınca, Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Altınöz Bey’e konuyu ilettik ve kendisinden ilgilenmesini talep ettik. Fakat yine ilgisiz kalınarak, adeta Kasım Gülpınar Başkanın partiden ayrılması için duyarsız kalındı.

Bugün, "Hiçbir şeyden haberimiz yok, hiçbir şey bilmiyoruz" şeklindeki söylemler beni derinden üzmüş ve yanıltıcı bilgiler verilmesi, seçimde dahi kendilerinin "Acaba bizden aday olur mu?" dedikleri bir değere bu kadar habersizmiş gibi davranmaları bizim de bu konuya açıklık getirmemizi gerekli hale getirmiştir.

Kasım Gülpınar, Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin bir değeridir. Kendisini yıpratmaya yönelik söylemler, onu yok sayma girişimleridir. O, daima var olmaya devam edecektir”.

Gülpınar partisinden neden istifa etti? İşte olayın tanığı anlatıyor...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.