Narin Güran cinayeti: Babanın müşteki olması faillerin ortaya çıkmasını engelleyebilir

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayeti, soruşturma sürecindeki hukuki tartışmalarla gündemde kalmaya devam ediyor. Avukat Mehdi Özdemir, babanın müşteki olarak kaydedilmesinin, faillerin ortaya çıkmasını engelleyebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Narin Güran cinayeti: Babanın müşteki olması faillerin ortaya çıkmasını engelleyebilir

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
reklam alanı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün sonra dere yatağında çuval içinde cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturmada yeni gelişmeler yaşanıyor. Diyarbakır Barosu Narin Güran Cinayeti Soruşturma Komisyonu üyesi Avukat Mehdi Özdemir, baba Arif Güran’ın cinayetin faili olmamasına rağmen soruşturmadaki rolünün ciddi sorunlar yaratabileceğini ifade etti.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi, baba Arif Güran’ın müşteki olarak kaydedilmesi yönünde bir karar aldı. Ancak Avukat Özdemir, bu durumun hukuken sorunlu olduğunu belirtti. “Baba, Narin’in cinayetinde doğrudan bir fiili eyleme karışmamış olsa da, soruşturma sürecinde delillerin kaybolmasına yol açabilecek bir pozisyonda bulunuyor. Bu, Narin’in faillerinin açığa çıkmasını zorlaştırıyor” dedi.

Özdemir, hukuki olarak bir suçtan zarar görebilecek durumda olmasına rağmen, babanın müşteki olarak davada yer almasının, sürecin ilerlemesine engel teşkil edebileceğini vurguladı. “Bu tespit, Narin’in katledilmesine ve sonrasında kaybettirilmesine dair sorumluluğu bulunan bir kişinin, müşteki olarak davadan faydalanmasını mümkün kılıyor. Bu durum, faillerin bulunmasını engelleyici bir etki yaratmaktadır” diye ekledi.

Narin Güran cinayeti: Babanın müşteki olması faillerin ortaya çıkmasını engelleyebilir

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.